Hlavní obsah

Blíží se další souboje mezi Schumacherovými? Synové slavných otců chtějí do formule 1

Berlín/Praha

Dva Schumacherové opět na scéně. Synové bratrů Michaela a Ralfa Schumacherových mají jasný cíl, oba chtějí do formule 1. Mick i David jsou prý velkými talenty, a tak je velice pravděpodobné, že je za pár let uvidíme, stejně jako kdysi jejich slavné otce, v závodech světového šampionátu.

Foto: Pool, Reuters

Mick Schumacher, syn legendárního Michaela Schumachera.

Článek

Syn legendárního Michaela Schumachera, osmnáctiletý Mick už je v motoristickém světě dobře známý. Letos jezdí ve formuli 3 za italský tým Prema Powerteam a v plánu má zde ještě další dva roky zůstat. Poté by chtěl strávit dvě sezóny ve formuli 2 a pak by už rád zamířil k formuli 1.

Stejný cíl má i jeho bratranec David. Patnáctiletý syn Ralfa Schumachera letos závodí ještě v motokárách, příští rok už ale zamíří do německé F 4 a i on by jednou rád usedl do monopostu formule 1 a napodobil tak svého otce. „Rozhodně se chci dostat do formule 1 a pokud to půjde jezdit v nějakém dobrém týmu,“ prohlásil David na německém webu Sport Bild.de.

„Bylo by skvělé, kdybych byl ve formuli 1 na startu i s mým bratrancem Mickem,“ zasnil se talentovaný mladíček, který s Mickem soupeřil už v dětských sériích. „Je o tři roky starší a zkušenější, proto byl vždycky lepší,“ vysvětloval David, který vzhlíží ke dvěma vzorům. „Jedním je samozřejmě můj otec a druhým můj strýc, který je se sedmi tituly nejúspěšnějším jezdcem všech dob.“

Michael Schumacher a jeho o šest let mladší bratr Ralf spolu soupeřili ve formuli 1 v letech 1997 až 2006. Michael vyhrál jednadevadesát Velkých cen a v letech 1994, 1995, 2000 až 2004 se stal mistrem světa. Ralf během své kariéry ovládl šest závodů formule 1. Tak třeba se bratrancům splní jejich společný sen a novinové titulky budou jednou plnit jejich vzájemné souboje ve formuli 1.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny