Hlavní obsah

Varování pro Red Bull. Jestli chcete, abych zůstal, musíte se zlepšit, říká australský pilot

Singapur/Praha

Jízdy ve formuli 1 jsou pro něj zábavou, avšak i on chce vítězit a stát se mistrem světa. Danielu Ricciardovi na konci příští sezóny u Red Bullu vyprší smlouva. Osmadvacetiletý Australan by u týmu rád zůstal. Má ale podmínku. Po Red Bullu požaduje mnohem větší pokroky, díky nimž pak bude mít šanci o titul bojovat.

Foto: Max Rossi, Reuters

Daniel Ricciardo.

Článek

Letos zatím kraloval jen ve Velké ceně Ázerbájdžánu, pětkrát pak v dalších závodech vystoupal na třetí místo a v průběžném hodnocení šampionátu mu se sto čtyřiačtyřiceti body patří čtvrtá příčka. Danielu Ricciardovi k úplné spokojenosti chybí více vítězství, a tudíž šance na boj o titul, bez kterého by formuli 1 nerad opustil.

Svůj sen by si rád splnil u svého současného týmu Red Bullu, avšak příští rok mu u nich vyprší smlouva a osmadvacetiletý Ricciardo už nyní varuje, že pokud stáj nedosáhne výrazného zlepšení, o žádném prodloužení nemůže být řeč. „Myslel jsem, že bychom letos mohli bojovat o titul, ale bohužel se nám to nepodařilo. V příštím roce se tak musí stát, alespoň z mého pohledu,“ prohlásil na webu Motorsport.com Ricciardo.

„Jsem už u nich pár let a myslím, že v příští sezóně budou muset udělat větší pokroky než letos, aby mě přesvědčili, že s nimi mohu vítězit,“ uvedl australský pilot dál. „Jestli chci s nimi vyhrávat? Absolutně. Myslím, že by to zkompletovalo příběh. Vettelovi se to tady podařilo, je jediný. Moje srdce by také chtělo. Chci mít ale možnost každý týden vyhrávat, dokud věřím, že jsem na vrcholu,“ vysvětloval.

V případě, že mu to Red Bull neumožní, je rozhodnutý jít jinam. „Je to poprvé v kariéře, kdy budu volným jezdcem. Další smlouvu si pořádně promyslím. Určitě ale budu chtít být někde, kde budu mít šanci na úspěch a vítězství a kde se budu cítit dobře. Velkou část mého úspěchu tvoří to, že sport, který dělám, si užívám. To u každého není, pro mě je to ale důležité,“ uzavřel Ricciardo, který se nyní připravuje na víkendovou Velkou cenu Singapuru.

Reklama