Hlavní obsah

Comeback! Před mistrem světa Rosbergem stojí nová výzva

Baerlín

Úřadující mistr světa formule 1 Nico Rosberg, který po minulé sezóně nečekaně ukončil kariéru, má nový džob. Bude jedním z manažerů polského pilota Roberta Kubici. Dvaatřicetiletému jezdci by chtěl v příštím ročníku pomoci k návratu do mistrovství světa v královské automobilové třídě.

Foto: Sport.cz

Robert Kubica znovu usedl do formule jedna. Pomůže mu spolupráce s Nicem Rosbergem ke comebacku do F1?

Článek

"Spolupracovat s Nicem je fantastické," řekl serveru autosport.com Kubica, který ve formuli skončil poté, co v roce 2011 po nehodě při rallye málem přišel o ruku. "Známe se spolu od dětství a pro můj comeback do formule bude jedním z rozhodujících faktorů," dodal.

Kubica odstartoval kariéru ve formuli 1 v roce 2006 v Sauberu, v jehož barvách si ve Velké ceně Kanady připsal i jediné vítězství. Po čtyřech letech pak zamířil do Renaultu, ale jeho kariéru ukončila takřka fatální nehoda. Po uzdravení jezdil v letech 2013 až 2016 mistrovství světa v rallye.

V probíhající sezóně Kubicu dvakrát testoval Renault, ale nakonec se rozhodl přivést Španěla Carlose Sainze. A vzhledem k tomu, že většina míst ve stájích je obsazená, bylo by podle Autosportu pro Kubicu místo pouze ve Willamsu, Toro Rosso nebo Sauberu.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint