Hlavní obsah

Trojnásobný světový šampión ve formuli 1 rozčílil farmáře. Je to pokrytec, vzkázali, co si o něm myslí

Praha

Hodně bouřlivé reakce vyvolal Lewis Hamilton oznámením, že hodlá změnit svůj jídelníček a stát se veganem. Pilot Mercedesu své rozhodnutí vysvětlil tím, že chce předejít nemocem, a že hodlá tímto krokem také pomoci k záchraně planety. „Je to blbec a pokrytec,“ pustil se do dvaatřicetiletého Brita farmář.

Foto: Edgar Su, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

„V dokumentu jsem viděl, jak nám maso ničí žíly. Navíc do něj přidávají různé věci, které pak sníme. Nechci mít za deset nebo dvacet let cukrovku, nebo problémy se srdcem,“ vysvětloval Lewis Hamilton jeden důvod, který ho vedl k rozhodnutí stát se veganem. Tím druhým je podle trojnásobného světového šampióna ve formuli 1 to, že krávy znečišťují Zemi, a tak se rozhodl, že pomůže zachránit planetu.

Podle jezdce Mercedesu jsou stále častější hurikány, zemětřesení, které pustoší zemi, a i když se pak posílají miliardy na pomoc, nikdo neřeší příčinu. A i to by chtěl tímto krokem dvaatřicetiletý Brit změnit. Jeho vysvětlení hodně pobouřila farmáře, kteří se do Hamiltona pustili.

„Tyto populistické komentáře, které kolují světem, že maso, vejce a mléčné výrobky ničí planetu, jsou iracionální. Mnoho veganů je pak nuceno jíst různé doplňky stravy, protože nejsou schopni načerpat potřebné živiny z rostlin,“ uvedla Abi Readerová, farmářka z Walesu na webu iforsports.com.

„Je to pokrytec,“ nebral si servítky James Robinson, jeden z největších farmářů v Kendalu v Británii. „Říkáte-li, že se chcete stát veganem, abyste zachránili planetu, je to hloupé prohlášení. Navíc od někoho, kdo působí v soutěži, která vůbec neprospívá životnímu prostředí. Pokud by chtěl skutečně snížit vypouštění oxidu uhličitého a pomoci planetě, tak by se měl zbavit svého soukromého letadla. Je to prostě blbec,“ řekl Robinson dál, co si o Hamiltonovi myslí.

 

2017 will be better...

Příspěvek sdílený Lewis Hamilton (@lewishamilton),Pro 30, 2016 v 10:40 PST

Reklama