Hlavní obsah

Formuli 1 chtěl opustit, díky bitvám s Vettelem ho závodění už zase baví

Praha

Do závodění se opět zamiloval, avšak byly chvíle, kdy už chtěl Lewis Hamilton ve formuli 1 skončit. „Už jsem o tom vážně přemýšlel, nyní jsem ale v zápalu bitvy a závodění miluji víc než kdykoliv předtím,“ uvedl trojnásobný světový šampión, který by chtěl do své sbírky letos přidat čtvrtou trofej.

Foto: Max Rossi, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

Na partnerský život prý nemá čas, formule 1 už ho ale zase baví. Lewis Hamilton před pár dny ochotně odpovídal v televizní show na stanici ITV na otázky moderátora pořadu Jonathana Rosse a přiznal, že už málem z motorsportu odešel. Letošní bitvy se Sebastianem Vettelem z Ferrari o titul světového šampióna v něm však opět oživily touhu po závodění.

„Už jsem o tom vážně přemýšlel,“ přiznal pilot Mercedesu, když se ho zeptali, zda už uvažoval odchodu z F1. „Byly chvíle, kdy jsem si říkal, že jsou i jiné věci, které bych chtěl dělat. Teď už jsem ale zase v zápalu bitvy a závodění miluju víc něž kdykoliv předtím,“ dodal dvaatřicetiletý Brit.

„Trénink, veškerá práce, kterou jste do něčeho vložili, abyste následně mohli předvést své schopnosti, to je ten nejúžasnější pocit. Takže budu pokračovat tak dlouho, dokud to půjde a uvidím, co ještě dokážu,“ prohlásil trojnásobný světový šampión, který se nyní soustředí jen na boj o čtvrtý titul.

„Upřímně musím říci, že jsem teď maximálně soustředěný. Samozřejmě, že občas zajdu na rande. Snažím se ale vyhrát titul. Navíc mám ještě další projekty, na kterých pracuji,“ promluvil o svém soukromí. Do konce sezóny chybí ještě šest závodů a Hamilton má na druhého Vettela náskok osmadvacet bodů. O další se spolu utkají už tuto neděli při Velké ceně Malajsie.

Reklama