Hlavní obsah

První trénink F1 v Sepangu vyhrál Verstappen, druhý Vettel. Grosjean v plné rychlosti boural

Sepang
Aktualizováno

První trénink na Velkou cenu Malajsie formule 1 ovládli jezdci Red Bullu Max Verstappen a Daniel Ricciardo, ve druhém byl nejrychlejší Sebastian Vettel s ferrari. Nedařilo se vedoucímu pilotovi mistrovství světa Lewisi Hamiltonovi z Mercedesu, který v obou trénincích skončil až šestý, navíc stejně jako jeho stájový kolega Valtteri Bottas dostal smyk a vyjel z trati.

Foto: Edgar Su, Reuters

Vedoucí pilot mistrovství světa Lewis Hamilton z Mercedesu skončil v prvním tréninku na Velkou cenu Malajsie F1 až šestý.

Článek

Na výsledcích se výrazně podepsal hustý déšť, kvůli kterému začaly úvodní jízdy s půlhodinovým zpožděním. S náročnými podmínkami se nejlépe vyrovnal Verstappen a první trénink vyhrál časem 1:48,962. Jeho týmový kolega Ricciardo byl o sedm desetin sekundy pomalejší.

Třetí místo obsadil Fernando Alonso z McLarenu před Kimim Räikkönenem z Ferrari. Pátý Vettel za nejrychlejším Verstappenem zaostal o dvě sekundy, zatímco Hamilton byl ještě o půl vteřiny pomalejší. Všichni piloti však kvůli dešti stihli odjet jen minimum kol.

Do nejlepší desítky se vešel i nováček Pierre Gasly, který pro závod v Sepangu nahradil ve stáji Toro Rosso Daniila Kvjata. Francouzský pilot zajel devátý čas se ztrátou 3,4 sekundy na první místo.

Druhý trénink, v němž byl nejrychlejší Vettel před Räikkönenem a Ricciardem, ukončila 20 minut před plánovaným koncem nehoda Romaina Grosjeana. Ten narazil v plné rychlosti do bariéry poté, co levým zadním kolem zavadil o uvolněnou kanálovou mřížku, o niž prorazil pneumatiku a dostal hodiny. Jezdec stáje Haas vyvázl z nehody nezraněn.

Tréninky na Velkou cenu Malajsie, závod MS vozů formule 1
První trénink
1. Verstappen (Niz./Red Bull) 1:48,962
2. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,757
3. Alonso (Šp./Mercedes) -1,635
4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,772
5. Vettel (Něm./Ferrari) -2,047
6. Hamilton (Brit./Mercedes) -2,556
Druhý trénink
1. Vettel 1:31,261
2. Räikkönen -0,604
3. Ricciardo -0,838
4. Verstappen -0,848
5. Alonso -1,303
6. Hamilton -1,416

Reklama

Související témata: