Hlavní obsah

Mamma Mia! Ferrari nepomohly ani zázraky, Vettel na trať vůbec nevyjel

Prokleté září. Ještě na jeho začátku vedl průběžné pořadí světového šampionátu. Jenže během pár týdnů ztrácí pilot Ferrari celou sezónu. Minulý závod v Singapuru pro Sebastiana Vettela skončil hned na začátku po kolizi s týmovým kolegou Räikkönenem a Verstappenem. A teď do nedělní Velké ceny Malajsie pro změnu odstartuje z posledního místa. Tým se totiž rozhodl vyměnit motor a Vettel nestihl odstartovat do kvalifikace...

Foto: Eric To, ČTK/AP

Ani pekelné soustředění Sebastianu Vettelovi nepomohlo. Pilot Ferrari nakonec do kvalifikace vůbec nevyjel...

Článek

Měl svádět bitvu o titul s Hamiltonem. A teď se zdá, jako by největšímu konkurentovi triumf přímo vnucoval.

Smutný pohled na čtyřnásobného mistra světa, který ani nevyjede z boxů...

Německému pilotovi se stala osudnou výměna motoru těsně před kvalifikací. Stáj ovšem trvá na svém, že šlo o správné rozhodnutí.

„Dnes ráno jsme měli problémy a rozhodli se motor vyměnit. Určitě logický krok. Musíme se podívat, v čem byl problém. Pokusili jsme se vše připravit," líčí Sebastian Vettel.

Mechanikům se podařilo motor vyměnit expresně rychle. Zatímco normálně trvá podobná výměna i čtyři hodiny, před kvalifikací to zvládli za zhruba poloviční čas. „Mysleli jsme si, že výměnu nestihneme. Ale zvládli jsme ji, chlapci dělali zázraky. Pracovali jako smyslů zbavení, opravili motor tak rychle," děkuje německý pilot celému týmu Ferrari.

Za dané situace nešlo o ničí chybu

„Všichni byli zpocení. Opravit auto v tak krátkém čase je neuvěřitelný úspěch. Za dané situace nešlo o ničí chybu. Výsledek je frustrující, ale nikdo neměl úmysl něco pokazit," ujišťuje.

Neztrácí naději, že v neděli přece jen stihne dojet na slušném místě. „Je to trpké, ale takový je motorsport. Alespoň, že v závodě nás čeká hodně kol. Očekávám, že se vrátíme. Máme rychlé auto, což znamená, že se dokážeme dotáhnout na vedoucí skupinu," doufá Vettel.

Reklama

Související témata: