Hlavní obsah

Podivná nehoda po závodě. Moje chyba to nebyla, zlobí se čtyřnásobný světový šampión na mladíčka

Hodně nazlobený byl po nedělní Velké ceně Malajsie Sebastian Vettel. Pilota Ferrari sice potěšila jeho stíhací jízda, kdy se z poslední příčky probil až na čtvrtou, avšak pořádně ho poté rozčílila nehoda, ke které došlo po závodě. Při cestě k boxům se srazil s Lancem Strollem a jeho monopost byl poškozen.

Foto: Stringer, Reuters

Sebastiana Vettela svezl po nehodě s Lancem Strollem k boxům Pascal Wehrlein.

Článek

„Je tohle vůbec možné?“ ptal se po kolizi Vettel do vysílačky. „Vůbec se nedívá, kam jede,“ zlobil se čtyřnásobný mistr světa na Lance Strolla. Poté pilot Ferrari vystoupil ze svého poškozeného monopostu, vyndal volant, usedl na vůz Pascala Wehrleina a spolu s ním zamířil k boxům.

Komisaři se rozhodli tento incident nechat bez trestu, neboť podle nich ani jeden z jezdců není hlavním viníkem. Vettel je ale opačného názoru, podle něj to byla jednoznačná chyba osmnáctiletého Strolla. „Jel jsem na vnějšek, abych nabral trochu žmolků na pneumatiky a Lance chtěl nejspíš udělat totéž. Nepodíval se ale, jestli tam není nikdo jiný,“ zlobil se na webu Motorsport.com Vettel.

„Když jsem si ho všiml, už bylo pozdě, abych se nehodě vyhnul.  Bylo to úplně zbytečné, stačilo, kdyby dával pozor,“ líčil třicetiletý Němec dál. „Rozhodně to nebyla moje chyba,“ dodal. A co na to Stroll? „Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Bylo to zvláštní. Závod už skončil, takže to nemohlo být úmyslné ani od jednoho z nás,“ prohlásil jezdec Williamsu.

Vettel do Velké ceny Malajsie odstartoval z posledního místa, v průběhu závodu se mu podařilo posunout se až na čtvrté místo a získal tak dvanáct bodů. Náskok prvního Lewise Hamiltona v průběžném pořadí šampionátu se však navýšil už na čtyřiatřicet bodů. „Jsem stále optimistou, protože máme rychlý vůz,“ věří Vettel v zisk pátého titulu.

Reklama

Související témata: