Hlavní obsah

Vettel brání Ferrari, podle Räikkönena jsou jejich náhlé technické problémy podivné

Suzuka/Praha

Titul mistra světa se mu vzdaluje. Sebastian Vettel nedokončil nedělní Velkou cenu Japonska a na vedoucího muže průběžného pořadí Lewise Hamiltona ztrácí už devětapadesát bodů. Přesto je stále optimistou a svůj tým nehodlá kritizovat. „Ferrari je teď potřeba chránit,“ tvrdí třicetiletý Němec.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Kimi Räikkönen.

Článek

Do konce letošní sezóny zbývají čtyři závody a vypadá to, že o mistru světa už je rozhodnuto. Lewis Hamilton díky vítězství v nedělní Velké ceně Japonska navýšil svůj náskok na druhého Sebastiana Vettela už na devětapadesát bodů. Ten kvůli technickým problémům svého vozu závod nedokončil a zisk pátého titulu už je pro něj podle mnohých ztracen.

Většina jezdců by v této situaci byla nejspíš hodně naštvaná, Vettel však svůj tým brání. „Myslím, že je potřeba teď Ferrari chránit,“ uvedl na webu Motorsport.com Vettel. „Doposud jsme odváděli skvělou práci. Je škoda, že jsme v posledních dvou závodech měli problémy se spolehlivostí, ale i to se stává.“

„Jsem samozřejmě zklamaný. Nyní se musíme vrátit, odpočinout si a v posledních čtyřech závodech jet naplno. Stále máme šanci,“ věří třicetiletý Němec. „Nemáme to pod kontrolou, jak bychom chtěli, ale celkově jde tým správným směrem. Prošli jsme mnohem větší kus cesty, než si lidé uvědomují,“ dodal Vettel.

To jeho stájový kolega Kimi Räikkönen se přeci jen nad potížemi z poslední doby pozastavuje víc. „Oproti minulé sezóně se naše auta hodně zlepšila. Teď máme ale najednou problémy. Je to divné, když v sobotu při kvalifikaci jsou naše monoposty kvalitní a v neděli se náhle objeví potíže, které nikdo nečeká,“ zamýšlí se sedmatřicetiletý Fin. „Musíme zjistit, co se děje a zapracovat na tom,“ uzavřel Räikkönen, který titul mistra světa vybojoval před deseti lety.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint