Hlavní obsah

Sezóna není ztracená, všechno je dál ve hře, utěšuje se prezident Ferrari. Soupeři ho litují

Praha

I když náskok Lewise Hamiltona na Sebastiana Vettela činí v průběžném pořadí šampionátu už devětapadesát bodů, prezident Ferrari je stále optimistou. „Sezóna není ztracená, stále je všechno ve hře,“ říká Sergio Marchionne. Jejich soupeři ale situaci vidí jinak a italského týmu je jim líto.

Foto: Jeremy Lee, Reuters

Sebastian Vettel.

Článek

Vypadalo to, že letošní souboj o titul mistra světa nebude tak jednoznačný jako v předešlých letech. Lewis Hamilton sváděl po většinu sezóny vyrovnaný boj se Sebastianem Vettelem a oba si soupeření pochvalovali. Avšak tři poslední nevyvedené závody Ferrari vše změnily a Hamilton v čele průběžného pořadí navýšil svůj náskok na devětapadesát bodů.

Do konce sezóny chybí už pouhé čtyři závody a většina odborníků předpokládá, že pokud u Mercedesu nedojde k nějakým technickým problémům, tak si Hamilton dojede pro svůj čtvrtý titul světového šampióna. Takhle jednoznačně to ale nevidí prezident Ferrari, Sergio Marchionne.

„Bez arogance. Myslím si, že naše auto je na stejné úrovni, možná je ještě lepší než Mercedes,“ prohlásil na webu Motorsport.com Marchionne. „Jsem si jistý, že kdybychom neměli v posledních třech závodech problémy, vypadala by teď diskuze zcela jinak. Sezóna není ztracená, stále je všechno ve hře. Důležité je neztratit sebedůvěru, která nás dovedla tak daleko. Těší mě, co tým dokázal a mám ohromnou důvěru v to, že v posledních čtyřech závodech stáhneme většinu ztráty na Mercedes,“ uzavřel prezident.

K šancím Ferrari se vyjádřili ovšem i soupeři a ti vidí boj o titul trochu jinak. „Měli smůlu. Sebastiana je mi velice líto, tohle je rána pro šampionát i fanoušky. Vypadalo to, že budeme mít napínavý konec sezóny,“ řekl Christian Horner, šéf Red Bullu. „Kluci z Ferrari se musí teď cítit hrozně,“ přidal se ředitel Mercedesu Toto Wolff.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint