Hlavní obsah

Úřadující mistr světa zkritizoval Alonsa. Za to, že si vybral špatný tým, si může sám, říká

Suzuka/Praha

Hodně zostra se pustil do Fernanda Alonsa úřadující mistr světa Nico Rosberg. Dvaatřicetiletý Němec sice už z formule 1 odešel, avšak sem tam se na nějakou Grand Prix zajede podívat a vyjádří se k aktuálnímu dění v šampionátu. Tentokrát zkritizoval Alonsa, který si podle něj může sám za to, že se mu nedaří.

Foto: Profimedia.cz

Nico Rosberg (vlevo) a fernando Alonso.

Článek

Již několik let vyhlašuje Fernando Alonso, že by chtěl ještě jednou ovládnout světový šampionát a přidat tak ke dvěma titulům třetí. S McLarenem se mu to ale nejspíš nepodaří, neboť ten má několikátou sezónu velké technické problémy. Zlepšení by sice měla přinést nová spolupráce s Renaultem, od kterého bude mít tým příští sezónu motory, avšak vítězství zaručena nejsou.

Za to, že na další triumf čeká tak dlouhou dobou, si může podle Nica Rosberga šestatřicetiletý Španěl sám. „Je to jeho vina,“ prohlásil úřadující mistr světa na webu motorsport-magazin.com. „Smůla? O jaké smůle mluvíte? Tohle nemá se smůlou nic společného. Bylo to jeho rozhodnutí, že si vybral tenhle tým,“ řekl dvaatřicetiletý Němec.

„Vybrat si špatný tým není smůla. Správné rozhodování je také součástí toho, že jste závodníkem,“ vysvětloval. „Musíte umět dobře jezdit, mít vůz, který vyhrává. To k tomu patří. Můžete být jedním z nejlepších pilotů, ale to nestačí, když máte špatné auto,“ dodal bývalý pilot Mercedesu.

Fernando Alonso se nyní rozhoduje, zda u McLarenu zůstane i v příští sezóně. Podle Rosberga je to ale jediná možnost, kterou má. „Je to jeho jediná volba,“ tvrdí. Navíc nové spojení McLarenu s Renaultem považuje za správné rozhodnutí. „Myslím, že to bude dobrá kombinace. Mohli by dosáhnout dobrých výsledků,“ uzavřel loňský šampión.

Reklama