Hlavní obsah

Alonso zůstane doma. Dvojnásobný světový šampión prodloužil smlouvu s McLarenem

Praha

Potvrzeno! Fernando Alonso ve čtvrtek oznámil, že u McLarenu zůstane i v příští sezóně. Šestatřicetiletý Španěl věří, že poté, co tým rozvázal smlouvu o dodávání motoru s Hondou a dal se dohromady s Renaultem, se vrátí opět na vrchol. „Srdce mi vždy říkalo, abych tady zůstal,“ uvedl dvojnásobný světový šampión.

Foto: Toru Hanai, Reuters

Fernando Alonso v kokpitu McLarenu během tréninku.

Článek

Když McLaren potvrdil, že mu v příštím roce bude dodávat motor Renault, čekalo se už jen na vyjádření Fernanda Alonsa, zda u týmu zůstane. Šestatřicetiletý Španěl před nedělní Velkou cenou USA oznámil, že s britskou stájí prodloužil smlouvu na příští sezónu. „Ačkoliv posledních pár let nebylo snadných, nikdy jsme nezapomněli, jak vyhrávat. Věřím, že to brzy znovu dokážeme,“ uvedl Alonso na webu BBC.

„Je skvělé, že tady budu pokračovat. Srdce mi vždy říkalo, abych tady zůstal,“ dodal s tím, že se tady cítí jako doma. „Je to fantastický tým plný neuvěřitelných lidí. Je tu přátelská atmosféra. Nikde jinde jsem tohle nezažil,“ vysvětloval v dalším prohlášení důvody, které ho k tomuto rozhodnutí vedly.

Navíc bude opět jezdit s motorem Renaultu, se kterým vybojoval své dva tituly světového šampióna. „V Malajsii i Japonsku byly oba vozy Red Bullu na stupních vítězů, a to posiluje naši důvěru v Renault. Těším se už na další sezónu. Mám spoustu očekávání a chtěl bych McLaren vrátit tam, kam patří.“

Radost má i výkonný ředitel McLarenu, Zak Brown. „Jsem rád, že Fernando bude v týmu pokračovat. Za poslední tři roky byl přínosem pro celou organizaci. Je to neuvěřitelný člověk a jeden z nejúspěšnějších a nejtalentovanějších jezdců moderní doby,“ prohlásil Brown na webu motorsport.com. Týmovým kolegou Fernanda Alonsa zůstane Stoffel Vandoorne.

Reklama

Související témata: