Hlavní obsah

Kvalifikaci v USA vyhrál Hamilton, v titul ale zatím nevěří

Austin

Kvalifikaci na Velkou cenu USA formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu, který se může v nedělním závodě v předstihu stát počtvrté mistrem světa. O dvě desetiny druhý skončil jeho konkurent v boji o titul Sebastian Vettel z Ferrari.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Lewis Hamilton z Mercedesu.

Článek

Hamilton potvrdil, že na okruhu v Austinu se mu daří a letos na něm zatím nenašel přemožitele. V rekordních časech ovládl všechny tři tréninky i kvalifikaci, ve které si dojel pro 72. pole postition v kariéře. Dvaatřicetiletý britský jezdec navíc v Texasu vyhrál čtyři z posledních pěti závodů

Hamilton, který porazil Vettela o dvě desetiny, však nevěří, že by mohl mít tři závody před koncem seriálu jistotu titulu. Aby navázal na triumfy z let 2008, 2014 a 2015 totiž potřebuje získat o 16 bodů víc než německý rival. "A to je velmi nepravděpodobné," prohlásil.

"Sebastian odvedl v kvalifikaci skvělou práci a na startu je hned za mnou, takže by musel by udělat nějakou hloupou chybu. A to je taky velmi nepravděpodobné, protože je čtyřnásobným mistrem světa. Takže náš duel bude ještě pokračovat," přidal Hamilton.

Na třetí příčce skončil druhý jezdec Mercedesu Valtteri Bottas, čtvrtý dojel Daniel Ricciardo z Red Bullu a pátý byl Kimi Räikkönen z Ferrari. Šesté místo si vyjel Max Verstappen z Red Bullu, ten však kvůli výměně komponentů na monopostu dostal penalizaci a odstartuje až z 18. pozice.

Kvalifikace na Velkou cenu USA, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Austinu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:33,108
2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,239
3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,460
4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,469
5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,469
6. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,550
7. Ocon (Fr./Force India) -1,539
8. Sainz (Šp./Renault) -1,744
9. Alonso (Šp./McLaren) -1,899
10. Pérez (Mex./Force India) -2,040
Pozn.: Verstappen klesne na startu kvůli trestu za výměnu dílů na monopostu na 18. místo.

Reklama

Související témata: