Hlavní obsah

Toro Rosso dokončí sezónu F1 s Hartlemy a Gaslym, Kvjat končí

Stáj formule 1 Toro Rosso dokončí sezónu s nováčky Brendonem Hartleym z Nového Zélandu a Francouzem Pierrem Gaslym. V týmu tak tři závody před koncem šampionátu skončil ruský pilot Daniil Kvjat. V rozhovoru pro německý magazín Auto Bild to prohlásil šéf stáje Helmut Marko.

Článek

Sedmadvacetiletý Hartley se už o místo v Toro Rosso neúspěšně ucházel v roce 2009. Minulý týden však předloňský šampion slavného závodu 24 hodin v Le Mans dostal nečekanou šanci ve Velké ceně USA a o další příležitost si řekl 13. místem.

Jednadvacetiletý Gasly, který loni vyhrál titul v GP2, se ve formuli 1 poprvé představil v Malajsii a poté i Japonsku a obsadil 14., respektive 13. místo. V Suzuce ještě tvořil dvojici se Španělem Carlosem Sainzem, ten však po závodě zamířil do Renaultu. Velkou cenu USA poté Gasly vynechal kvůli tomu, aby mohl bojovat o titul v sérii japonské Super Formule.

S Kvjatem tak Toro Rosse nejspíš nepočítá, protože z týmu ho v probíhající sezoně uvolnilo už potřetí. "Kvjat už se nevrátí, protože nevěříme, že by se z dlouhodobého hlediska mohl zlepšit. Gasly a Hartley dokončí sezónu a pak uvidíme, co se stane," řekl Marko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články