Hlavní obsah

Příští rok bude Ferrari silnější, slíbil Vettel

Mexiko

Dlouho to vypadalo, že Sebastian Vettel letos ukončí desetileté čekání stáje Ferrari na titul ve formuli 1. Nakonec se to nepodařilo a německý pilot se musel sklonit před Lewisem Hamiltonem z Mercedesu, okamžitě však slíbil, že nový ročník bude jiný.

Foto: PEDRO PARDO, ČTK/AP

Zklamaný Sebastian Vettel, šance na titul je pryč. Snad příští rok...

Článek

Vettel vstoupil do sezóny skvěle a ještě osm závodů před koncem vedl. Pak ale přišla trojice závodů v Asii, ve kterých dvakrát nedojel a nabral na Hamiltona velkou ztrátu, kterou už smazat nedokázal. "Jsem samozřejmě zklamaný. Je těžké dojet do cíle s vědomím, že už nemáte šanci. Ale Lewis si to zasloužil, celkově byl lepší a odvedl skvělou práci," uvedl Vettel.

Čtyřnásobný mistr světa s Red Bullem měl sice v Mexiku malou šanci boj o titul zdramatizovat, musel by však dojet první nebo druhý a ještě doufat ve špatné umístění Hamiltona. To se nakonec nestalo, protože Vettel dojel čtvrtý a jeho britský rival devátý, což mu stačilo.

Hamiltonovi stačila devátá příčka

Vettel přitom po kolizi s Hamiltonem ve třetí zatáčce dostal nečekanou příležitost, protože oba museli s poškozenými do boxů a vrátili se na posledních dvou místech. Britský jezdec se navíc dlouho trápil na poslední příčce, zatímco Vettel se rychle dostával dopředu.

Ztráta ale byla příliš velká a Vettel nakonec obsadil čtvrtou příčku, takže Hamilton si dojel pro čtvrtý titul mistra světa. "Teď jsem zklamaný, ale příští sezóna bude o něčem jiném. Teď je ale třeba ocenit nejlepšího jezdce a to byl letos Lewis," prohlásil Vettel.

Podobně mluvil i šéf Ferrari Maurizio Arrivabene, podle něhož italské stáji chybí k titulu už jen malý kousek. "Letos jsem viděl spoustu pozitiv. Takže je to otázka jen několika úprav, ne velké revoluce," uvedl.

Reklama

Související témata: