Hlavní obsah

Ideální den jezdců formule 1? Adrenalin, sauna, čokoláda a děti

Praha

Již tuto neděli se v Brazílii uskuteční letošní předposlední velká cena formule 1. Jezdci po pár dnech volna mají už opět napilno a chystají se na různé promo akce, které na ně vždy před závodním víkendem čekají. Jak byl ale vypadal jejich ideální den? Web Formula 1.com pilotům položil otázku, co by dělali, kdyby měli jeden den absolutní volnost.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton (vlevo), Daniel Ricciardo a Sebastian Vettel (vpravo).

Článek

Některým z nich by chyběl adrenalin, a tak by si našli zábavu, kde by ho měli dostatek. „Asi bych si dal motokros, prostě cokoliv nebezpečného,“ řekl Kevin Magnussen, jezdec Haasu. „Řídil bych nějaké hodně rychlé auto a jedl cheesburger,“ prohlásil Lance Stroll z Williamsu. „Závodil bych na motorkách, nebo bych si zajel motokros,“ uvedl Pascal Wehrlein ze Sauberu.

„Dělal bych hodně adrenalinových věcí, třeba bych zkusil skok z letadla,“ zamyslel se Daniel Ricciardo, pilot Red Bullu. Finští závodníci by zase naopak uvítali klid. „Relaxoval bych a spal,“ prozradil Kimi Räikkönen z Ferrari. „Dal bych si finskou saunu u jezera,“ zasnil se Valtteri Bottas z Mercedesu.

Sebastian Vettel a Sergio Pérez by tento den chtěli strávit s nejbližšími. „Hrál bych si s dětmi,“ přiznal Vettel, taťka dvou dětí. „Chtěl bych být s lidmi, které miluji,“ doplnil Pérez. Esteban Ocon ze stáje Force India by cestoval po Spojených státech amerických a Romain Grosjean by se cpal čokoládou.

Co by dělal Lewis Hamilton, letošní světový šampión? „Proletěl bych se ve stíhacím letounu,“ dodal dvaatřicetiletý Brit, majitel letadla Bombardier CL605 Challenger.

Čtyřnásobný mistr světa podle deníku The Telegraph figuruje kvůli svému letadlu v dokumentech Paradise Papers. Ty zveřejnily jména bohatých lidí, kteří využili daňové ráje. Hamilton se díky několika firmám, které v těchto oblastech sídlí, tak vyhnul zaplacení daní za své letadlo, které užívá k soukromým účelům.

Reklama