Hlavní obsah

Pohádková nabídka pro hvězdu. Jeden podpis a vydělá skoro tři a půl miliardy

Londýn

Stačí kývnout a pohádkové bohatství je doma. Pokud Lewis Hamilton podepíše nový tříletý kontrakt v F1, vydělá si za tu dobu 120 miliónů liber, což je bez pár miliónů skoro tři a půl miliardy. Očekává se, že Brit vábení neodolá a dohodne se s Mercedesem na nové smlouvě.

Foto: Marco Ugarte, ČTK/AP

Lewis Hamilton jedná o nové smlouvě

Článek

Čtyři tituly mistra světa, to je záruka úspěchu. Mercedes si je toho dobře vědomý a Hamiltonovi nabízí balík, z kterého se obyčejnému smrtelníkovi rozklepou kolena. Známý Brit se v platovém žebříčku v případě dohody vyrovná smlouvě Sebastiana Vettela u Ferrari, který byl v posledních dvou letech nejlépe placeným jezdcem F1.

Hamilton má přitom s Mercedesem smlouvu do konce roku 2018, ale obě strany mají zájem na jejím prodloužení. Známá stáj si uvědomuje, že odchod šampióna ke konkurenci by mohl znamenat nechtěný problém, proto se šéfové plácli přes kapsu. Brit by si tak každý den vydělal jedenáct tisíc liber, tedy zhruba 319 tisíc korun.

„Byl to neuvěřitelný rok, nikdy na něj nezapomenu. Je to ocenění pro všechny, po té úspěšné cestě jsme kráčeli společně. Všichni si zaslouží obrovský respekt. Je inspirativní vidět všechny lidi v Brixworth a Brackley, jejich práce mě skutečně inspiruje," svěřil se Hamilton.

Reklama

Související témata: