Hlavní obsah

Hvězdy prozradily, koho by si vzaly na pustý ostrov. Hitem byl Fin, který by nesnědl zásoby

Aktualizováno

Letošní sezóna formule 1 skončila. V nedělní Velké ceně Abú Zabí se z prvenství radoval Valtteri Bottas z Mercedesu. Druhý dojel jeho týmový kolega, mistr světa Lewis Hamilton a třetí Sebastian Vettel z Ferrari. Na všechny teď čeká dovolená a web formula1.com přišel se zajímavou anketní otázkou.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Daniel Ricciardo před Velkou cenou Abú Zabí.

Článek

„Kterého jezdce by sis vzal s sebou na pustý ostrov?“ ptají se v anketě současných závodníků. „Kimiho Räikkönena,“ zněla jasná odpověď Daniela Ricciarda z Red Bullu. „Moc věci neřeší a cítím, že by hned nesnědl naše zásoby,“ vysvětloval osmadvacetiletý Australan, kterého by si vybral úřadující světový šampión, Lewis Hamilton.

„Nejspíš bych odplaval pryč a s nikým bych tam nebyl,“ prohlásil Hamilton s tím, že si jen dělal legraci. „Vybral bych si pravděpodobně Daniela Ricciarda, protože je nejzábavnější,“ dodal dvaatřicetiletý Brit. Kimi Räikkönen měl s odpovědí trochu problém. „Nevím. Asi Seba. To je nejsnazší volba,“ řekl osmatřicetiletý Fin.

Max Verstappen by si s sebou vzal tátu, Jose Verstappena, bývalého pilota formule 1. „Nejspíš svého otce, to bych se alespoň trochu pobavil,“ uvedl dvacetiletý Nizozemec. Španěl Fernando Alonso by si podle svých slov užil nejvíce legrace se svým krajanem Carlosem Sainzem z Renaultu.

Romain Grosjean z Haasu by si vybral Alonsa. „V minulosti jsme byli týmoví kolegové a velmi si ho cením jako přítele,“ vyprávěl jednatřicetiletý Francouz. Nejhůře by takovou situaci nesl jeho současný parťák Kevin Magnussen. „Poslední věc, kterou bych chtěl, je zůstat někde uvězněn s jakýmkoliv jezdcem formule 1,“ přiznal pětadvacetiletý Dán.

Reklama

Související témata: