Hlavní obsah

Přidá další tituly? Čtyřnásobný světový šampión ve formuli 1 zvažuje, zda má ještě pokračovat

Příští pátek na galavečeru Mezinárodní automobilové federace (FIA) převezme Lewis Hamilton pohár pro mistra světa. Dvaatřicetiletý Brit donedávna prohlašoval, že letošní soupeření se Sebastianem Vettelem ho nabudilo natolik, že by chtěl ještě pár let ve formuli 1 zůstat. Nyní však otočil a přiznává, že řeší, zda ještě pokračovat.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Lewis Hamilton.

Článek

Lewis Hamilton letos vybojoval už svůj čtvrtý titul světového šampióna ve formuli 1. Mnoho odborníků mu předpovídá, že by během příštích let mohl do své sbírky přidat další a vypadalo to, že si to myslí i sám Hamilton. Dvaatřicetiletý Brit totiž donedávna tvrdil, že letošní souboje o titul se Sebastianem Vettelem ho přivedly k tomu, že závodění začal ještě více milovat a formuli 1 jen tak nechce opustit.

Příští rok mu u Mercedesu vyprší smlouva a celý motoristický svět očekává, že co nejdříve s týmem kontrakt prodlouží. Hamilton však nyní připustil, že začíná přemýšlet, zda ještě pokračovat. „Je to jako počasí. Snažím se najít rovnováhu. Mám před sebou ještě rok s týmem a rád bych pokračoval, ale nacházím se v bodě, kdy si kladu otázky a pochybuji,“ přiznal na webu Motorsport.com Hamilton.

„Do formule 1 se nemůžete jen tak vrátit. Ať už se stane cokoliv, bude mi to chybět. Jestli to bude za rok, nebo až za pět, v každém případě mi bude formule 1 scházet, až skončím,“ dodal s tím, že hlavním důvodem, který ho k pochybnostem o setrvání vede, jsou věci, které ho v životě zatím míjejí. „Nedávno jsem mluvil s kamarádem o tom, jak mu některé věci závidím, nebo jak se na jiné těším.“

„Třeba na bydlení na jednom místě, na rutinu, na svou tělocvičnu, na čas strávený s přáteli, rodinou,“ zasnil se. „Vnitřně s tím bojuji. Chci závodit, ale jsou tu i další věci, které chci dělat. Musím si to nějak uspořádat. Moje působení ve formuli 1 se chýlí ke konci a pomalu se začínám soustředit na budoucnost.“

Má už jezdec nějakou představu, co by dělal? „Jsem si vědom jiných schopností a kvalit a nevadilo by mi začít někde ve firmě a postupně se vypracovat. Taková myšlenka se mi líbí,“ uzavřel Lewis Hamilton.

Reklama