Hlavní obsah

Konec sličných dívek! Vedení formule 1 zrušilo jednu z nejoblíbenějších tradic

New York

Americké vedení formule 1 zrušilo jednu z dlouholetých tradic. Na startovním roštu od nové sezóny už nebudou stát sličné dívky, tzv. "Grid Girls". Podle vlastníků jde o protiklad dnešní doby.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

"Grid Girls" už nebudou stát na startovním roštu.

Článek
Fotogalerie

"I když se dívky na roštu staly během minulých desetiletí tradicí Velkých cen formule 1, máme pocit, že tento zvyk neodpovídá hodnotám naší značky a je v protikladu se společenskými normami dnešní doby. Nemyslíme si, že tato praxe je vhodná pro formuli 1 a její nové i staré fanoušky," uvedl na webu šampionátu marketingový šéf F1 Sean Bratches.

Američtí majitelé tak nevyslyšeli volání pilotů, kteří se vesměs vyslovili pro zachování tradice. "Grid Girls musejí zůstat," uvedl nizozemský jezdec Red Bullu Max Verstappen, jehož doplnil německý pilot Nico Hülkenberg: "Byla by škoda, kdyby z roštu zmizela potěcha pro oko."

Na startu Grand Prix dívky pózovaly s tabulkami se jmény a čísly pilotů, po závodě pak vytvořily špalír třem nejrychlejším. Organizátoři některých Velkých cen už v minulosti experimentovali s náhradou Grid Girls za Grid Boys či za děti.

Nová sezóna, už bez tradičních dívek na startovním roštu, začne 25. března v Austrálii.

Souhlasíte s rozhodnutím amerického vedení formule 1?
Ano
10,3 %
Ne
89,7 %
Celkem hlasovalo 19306 čtenářů.

Reklama

Související témata: