Hlavní obsah

Testovací den v Barceloně opanoval Ricciardo

Saint-Étienne

Australan Daniele Ricciardo stanovil nové maximum předsezonního testování týmů formule 1 v Barceloně a časem 1:18,047 minuty dokonce pilot Red Bullu o více než sekundu předčil výkon, který vloni ve Velké ceně Španělska vynesl Lewisi Hamiltonovi pole position. Pod hranici loňského nejlepšího kvalifikačního času se jistě dostali i britský mistr světa a jeho týmový kolega z mistrovského Mercedesu Valtteri Bottas.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Australan Daniele Ricciardo na testech v Montmelu.

Článek

"Není pochyb o tom, že Red Bull bude v tomto roce náš soupeř," řekl šéf techniků Mercedesu James Allyson. "Ještě to bude chtít trochu hledat, než budeme schopni Mercedes skutečně vyzvat. Myslím, že je ještě před námi, ale ne daleko. U Ferrari si tak jistý nejsem," řekl Ricciardo.

Piloti rudých vozů se k Ricciardovu času přiblížili maximálně na sekundu a půl a rychlejší byl celkově čtvrtý Sebastian Vettel. Exmistr světa původně neměl jezdit, ale dopoledne musel zaskočit za nemocného Kimiho Räikkönena. Finský pilot pak odpoledne zajel až devátý čas.

Problémy se nadále nepřestaly vyhýbat McLarenu a Fernando Alonso musel dopoledne odstavit vůz kvůli úniku oleje. I přes celkem pátý defekt týmu v šesti testovacích dnech zajel španělský pilot na domácí trati šestý čas.

Druhé a zároveň poslední oficiální testy v Barceloně potrvají do pátku, mistrovství světa odstartuje 25. března v Melbourne.

Reklama

Související témata: