Hlavní obsah

Red Bull ještě nikdy nebyl lépe připraven, pochvaluje si Ricciardo

Hodně spokojený je před startem nové sezóny Daniel Ricciardo z Red Bullu. Osmadvacetiletý Australan si po předsezónních testech myslí, že jeho tým nebyl zatím na šampionát nikdy lépe připraven. A podobný pocit má i úřadující mistr světa Lewis Hamilton, který říká, že Red Bull bude letos pro Mercedes velkou výzvou.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Daniel Ricciardo během předsezónních testů v Barceloně.

Článek

Start světového šampionátu formule 1 se nezadržitelně blíží. V neděli 25. března se v australském Melbourne uskuteční první letošní Velká cena a fanoušci doufají, že nový ročník nebude jen o suverénním Mercedesu, jak tomu bylo v minulosti. Podle předsezónních testů to vypadá, že by mohl být konkurenceschopný Red Bull, a myslí si to i jeho jezdec Daniel Ricciardo.

„Jsme určitě lépe připraveni než loni. Pravděpodobně jsme na tom nejlépe za dobu, co jsem u týmu,“ prohlásil osmadvacetiletý Ricciardo na webu Autosport.com. „Odjeli jsme mnoho kol a rychlost auta není podle mě vůbec špatná. Samozřejmě že máme ještě co zlepšovat, ale to je normální,“ vyprávěl dál.

„Jdeme do prvního závodu s pocitem, že můžeme zatlačit na limity vozu i motoru, což nám dává sebedůvěru,“ dodal australský pilot. Podle jeho slov Red Bull v Barceloně při testech splnil vše, co měl v plánu. „První týden byl frustrující kvůli nepřízni počasí. Měl jsem pocit, že přicházíme o čas, který bylo potřeba strávit na trati. Během druhého týdne jsme toho ale zvládli mnohem víc," pochvaloval si.

„Myslím, že vypadáme dobře. Zatím nejsme nejrychlejší, ale věřím, že postupně zrychlíme a dostaneme se do role lovce,“ uzavřel Ricciardo, pátý muž loňského šampionátu. Podobný názor má i úřadující mistr světa Lewis Hamilton, který doufá, že bude mít zase více soupeřů na trati. „Myslím, že Red Bull by letos mohl být opravdu velkou výzvou. Jejich auto vypadá skvěle,“ řekl jezdec Mercedesu.

Reklama