Hlavní obsah

Dvojnásobný mistr světa přiznal, že chtěl s F1 loni skončit. Teď by v ní rád zase na stupně

Praha

Start nového ročníku světového šampionátu formulí 1 se nezadržitelně blíží. Už příští neděli 25. března se v Melbourne pojede první letošní Velká cena a chybět v ní mohl Fernando Alonso. Šestatřicetiletý Španěl totiž přiznal, že loni uvažoval, že v F1 ukončí kariéru a bude jezdit v jiných sériích.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Alonso během předsezónních testů v Barceloně.

Článek

Fernando Alonso stále sní o třetím titulu mistra světa ve formuli 1. Zároveň však touží po zisku trojkoruny (vítězství v Indy 500, čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans a s F1 v Monaku). A tak se loni rozhodl, že si slavný závod Indianapolis 500 zkusí. A i když ho kvůli poruše motoru nedokončil, byl z něj nadšený.

„Když jsem se vrátil z Indy 500, čekalo mě ve formuli 1 několik těžkých závodů v Rakousku a Silverstone. Tehdy jsem si začal říkat, že bych v příštím roce mohl zkusit jinou sérii,“ přiznal na webu Motorsport.com Alonso. „Mohl bych se naplno věnovat trojkoruně, jet v Le Mans a Indy a možná by to pro mě bylo nejlepší,“ uvažoval.

Jenže pak si šestatřicetiletý Španěl podle svých slov uvědomil, že by to byla chyba. „Cítil jsem, že ještě není ten správný čas, abych odešel. Obzvláště po takových výsledcích a s takovými pocity,“ zavzpomínal jezdec McLarenu. „Věděl jsem, že bych toho po zbytek svého života litoval, a že bych se té pachutě nezbavil do konce své sportovní kariéry.“

„Stále toužím ve formuli 1 po úspěchu. Máme s McLarenem nedokončenou práci,“ vysvětloval dál. „Myslím, že teď se to změní. Už dlouho jsem necítil možnost vyhrát, nyní ale cítím, že pokud půjde vše dobře, mohl bych být v první pětce, nebo možná dokonce i na stupních vítězů,“ uzavřel dvojnásobný světový šampión.

Reklama