Hlavní obsah

Sirotkinovi pokazila premiéru v F1 igelitka, Sainzovi bylo nevolno kvůli velkému množství vody

Takový debut ve formuli 1 si nepředstavoval. Sergej Sirotkin s monopostem týmu Williams odjel v nedělní Velké ceně Austrálie pouhých pět kol a pak musel ze závodu odstoupit. Důvod? Poněkud kuriózní. Kvůli igelitovému pytli se mu začaly přehřívat brzdy. „Byla to plastová taška od sendviče,“ prozradil dvaadvacetiletý Rus.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Sergej Sirotkin.

Článek

Na svou první Velkou cenou ve formuli 1 se těšil. Sergeji Sirotkinovi nešlo tolik o výsledek, ale že se něco přiučí. Avšak po pěti kolech už musel ze závodu odstoupit. „Nevěřili byste, co se mi stalo. Do zadního brzdového systému se mi dostala plastová taška od sendviče,“ prozradil jezdec Williamsu na webu Motorsport.com.

„Kousek z ní je stále ještě na mém voze. Ve třetím, nebo čtvrtém kole se mi kvůli ní začaly přehřívat brzdy a pak došlo k jejich zničení,“ vysvětloval dvaadvacetiletý pilot, kterému přestal fungovat brzdový pedál. „Doufal jsem, že budu mít hezký čistý závod, chtěl jsem se něco naučit a získat důvěru,“ vyprávěl zklamaný ruský závodník.

"Ráno jsem se na závod strašně těšil. Je to pro mě opravdu frustrující, když se ohlédnu za víkendem. Zkušeností jsem mnoho nenasbíral. Snad to bude v Bahrajnu lepší,“ uzavřel Sergej Sirtokin. Poněkud netradiční problémy měl během velké ceny Austrálie i jezdec Renaultu Carlos Sainz.

Ten málem odstoupil kvůli nevolnosti. Třiadvacetiletému Španělovi se totiž porouchal nápojový systém. „Během prvních deseti nebo patnácti kol mi hadice posílala do úst neustále vodu, takže jsem pořád pil,“ zavzpomínal na krušné chvíle Sainz. „Když vyjel na trať safety car, měl jsem v žaludku tolik tekutiny, že se mi dělalo špatně. Málem jsem se pozvracel, ale zvládl jsem to," oddechl si mladík, který i přes žaludeční potíže dojel desátý.

Reklama