Hlavní obsah

Byla to katastrofa, ohodnotil svůj výkon v Číně úřadující světový šampión

Šanghaj/Praha

Před začátkem sezóny mnoho odborníků očekávalo další dominanci Mercedesu. Po třech Velkých cenách tomu ale tak není a úřadující mistr světa Lewis Hamilton je ze sebe a z výkonu svého vozu zklamaný. „Momentálně jsme druhým, možná až třetím nejrychlejším týmem,“ říká třiatřicetiletý Brit.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Lewis Hamilton.

Článek

Sezóna formule 1 je teprve na začátku. Po třech Velkých cenách vede průběžné pořadí šampionátu Sebastian Vettel o devět bodů před úřadujícím mistrem světa, Lewisem Hamiltonem. Třiatřicetiletý Hamilton je po nedělním závodu v Číně, kde skončil na čtvrtém místě, hodně zklamaný.

„Byla to z mé strany katastrofa,“ ohodnotil výsledek na webu BBC Hamilton. „Neměl jsem žádnou rychlost. Jen jsem se snažil udržet si to, co jsem měl. Musíme se pokusit vrátit do normálního výkonnostního režimu, jinak budeme ztrácet cenné body dál,“ uvědomuje si jezdec Mercedesu.

„Po tomto víkendu je jasně vidět, že nejsme nejrychlejší. Po Austrálii jsme ztratili rychlost a teď v Číně dokonce možná ještě víc. Momentálně jsme druhým, možná až třetím nejrychlejším týmem,“ zamýšlel se Hamilton a uvažoval nad dalším vývojem v sezóně. „Pokud to takhle půjde dál, bude těžké vyhrávat,“ přiznal s tím, že by na pátý titul letos nemusel dosáhnout.

„Pokud by se nám ale naskytla příležitost a vrátili bychom se na špici, bude to mnohem cennější, protože tohle je o hodně těžší sezóna než ty předešlé,“ uzavřel britský pilot, jehož výkon okomentoval i šéf týmu Toto Wolff. „Podobně jako auto, možná i on sám nebyl v té správné formě. Pořád je to ale nejlepší jezdec, a i ti mají dny, kdy nejsou zcela stoprocentní,“ prohlásil Wolff.

Reklama

Související témata: