Hlavní obsah

Hanika je po operaci klíční kosti a superbiky v Misanu nestihne

Brno

Motocyklový jezdec Karel Hanika si při pádu v tréninku zlomil klíční kost a po operaci nestihne víkendový závod superbiků v Misanu. Do seriálu se přitom zapojil teprve před týdnem jako náhradník Ondřeje Ježka. V Laguna Seca dokázal při obou startech bodovat.

Foto: AMK Brno circuit JUNIOR team

Karel Hanika (ilustrační foto)

Článek

Tříštivou zlomeninu klíční kosti si přivodil v pátek během deštivého tréninku na Pannonia Ringu v Maďarsku. "Bylo to na Yamaze 600, na které jsem tréninkově jel a bohužel doteď nevím, proč k pádu došlo. Byl to můj druhý pád sezóny po tom v Laguně. Bohužel jsem si zlomil levou klíční kost," napsal Hanika na facebooku.

Operaci podstoupil v Brně a v plánu má, že na motorku usedne znovu za měsíc při čtyřiadvacetihodinovce v japonské Suzuce.

Dvaadvacetiletý Hanika se letos věnoval vytrvalostním závodům a hájil barvy týmu Mercury Racing. V minulosti startoval ve světovém šampionátu silničních motocyklů ve třídách Moto3 a Moto2. Z debutu v superbicích vytěžil v USA pět bodů za 13. a 14. místo.

Zda po doléčení zranění bude v italském týmu Guandalini Racing pokračovat, zatím neví. Po Misanu měl s vedením jednat o další spolupráci. Další závod superbiků se pojede až v polovině září v Portugalsku.

Reklama

Související témata: