Hlavní obsah

Velká cena Brna silničních motocyklů odstartovala v dětské nemocnici

Brno

Brno už od středy žije naplno víkendovým světovým šampionátem GP ČR motocyklů. A pomyslný start se odehrál jako už tradičně v brněnské dětské nemocnici, kam za malými pacienty přišli češti motocykloví závodníci Jakub Kornfeil, Karel Abrahám a mladý nadějný jezdec Filip Salač. Nejprve navštívili několik pacientů na oddělení úrazové chirurgie. Příběhy, které si zde vyslechli, byly dost podobné těm, které občas na asfaltu zažívají sami. Pád z kola se ztrátou vědomí, zlomenina při sportu a mnohé další.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Karel Abrahám, Jakub Kornfeil a Filip Salač s malou pacientkou Evou Fojtovou v brněnské nemocnici. Ta závodníkům věnovala na památku obrázek.

Článek
Fotogalerie

Jezdci mimo přání brzkého uzdravení přinesli marodům drobné dárečky a za ně na oplátku dostávali různé obrázky, které pacienti namalovali. Po návštěvě pokojů pak ještě následovala autogramiáda v hale příjmu dětské nemocnice, kde si pro podpisy přišli nejen malí, ale i dospělí návštěvníci.

Další veřejnosti zdarma přístupná akce se odehraje ještě ve čtvrtek od 12 do 13 hodin na Horním rybníku v Popůvkách u Brna kde se Kornfeil s Abrahámem a dalšími zahraničními jezdci předvedou na závodních motorových prknech na vodě. V pátek už zahajují na okruhu tréningy které po sobotním měření vyvrcholí nedělním závodem.

Reklama

Související témata: