Hlavní obsah

Kornfeil zajel v kvalifikaci v Aragonii třináctý čas

Alcaňiz
Aktualizováno

Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Aragonie 13. pozici. Vzhledem k penalizaci jednoho ze soupeřů se český jezdec v neděli posune na roštu o jedno místo dopředu a do závodu třídy Moto3 odstartuje ze čtvrté řady.

Foto: Sport.cz

Jakub Kornfeil (archivní foto).

Článek

Kornfeil zahájil závodní víkend ve Španělsku nejrychlejším časem v úvodním pátečním tréninku, v jehož závěru měl těžký pád. Kyjovský rodák neutrpěl žádné zlomeniny, ale potýká se s bolestivě naraženou pánví.

„Poslední volný trénink nešel úplně tak, jak bychom chtěli. I tak jsem ale věřil, že na kvalifikaci budeme dobře připravení, což jsme byli. Umístění není tak špatné, když vzpomeneme, co se stalo včera. Jasně, není to náš cíl, ale rozhodně se s tím dá pracovat. Trošku mě ale mrzí poslední rychlé kolo. To mohlo být daleko lepší, kdybych měl před sebou někoho, za kým bych mohl využít slipstream. V žádném případě ale nevěším hlavu a posílám díky týmu za skvělou práci," uvedl Kornfeil v tiskové zprávě.

Sedmý muž průběžného pořadí MS dnes v kvalifikaci ztratil 1,325 sekundy na nejrychlejšího Jorgeho Martína. Španělský lídr šampionátu si připsal devátou pole position v sezoně, v první řadě ho doplní krajan Jaume Masiá a Ital Enea Bastianini.

Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Alcaňizu (Španělsko):
Moto3:
1. Martín (Šp./Honda) 1:57,066
2. Masiá (Šp./KTM) -0,537
3. Bastianini (It./Honda) -0,593
13. Kornfeil (ČR/KTM) -1,325
Moto2:
1. Binder (JAR/KTM) 1:53,149
2. Schrötter (Něm./Kalex) -0,074
3. Navarro (Šp./Kalex) -0,108
MotoGP:
1. Lorenzo (Šp./Ducati) 1:46,881
2. Dovizioso (It./Ducati) -0,014
3. M. Márquez (Šp./Honda) -0,079
7. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Reklama

Související témata: