Hlavní obsah

Memoriál na Markétě chtějí hlavně bez deště

Praha

Vedle Zlaté přilby letos slaví jubileum i tradičně na pardubický závod navazující Tomíčkův memoriál, který se pojede na pražské Markétě v pondělí (18.45 hodin) už popadesáté. Představí se tuzemská i zahraniční plochodrážní esa, ale pořadatelé si ze všeho nejvíc přejí přízeň počasí.

Foto: Robert Procházka

Ilustrační snímek

Článek

Poslední dva ročníky se totiž musely kvůli nevítanému návštěvníkovi - vytrvalému dešti - zkrátit a předčasně ukončit. „Snad letos konečně pojedeme na suchu. Doufám, že zůstane jen u chladna, které panuje teď, a pršet nám už nebude," přeje si ředitel závodu Pavel Ondrašík. Pochlubit se může tím, že k osobní návštěvě na 50. ročníku závodu přesvědčil i vdovu po Luboši Tomíčkovi, jenž zemřel na následky zranění po pádu ve finále Zlaté přilby v roce 1968.

Na memoriálu se letos představí čtveřice stálých účastníků Grand Prix (Dán Pedersen, Rus Sajfutdinov, Slovák Vaculík a Slovinec Žagar), pojedou i tři nejlepší Češi Milík, Franc a Krčmář, černým koněm může být Dán Kildemand. „Na domácího vítěze čekáme od roku 2010, takže je nám všem přání fanoušků jasné," připomíná Ondrašík tehdejší triumf Kůse, jenž bude ale letos na startu chybět, protože pro zranění nohy předčasně ukončil sezónu.

Pořadatelé z Markéty se ale v neděli v Pardubicích chystají přesvědčit k účasti i vítěze letošní Zlaté přilby. „Pokud tedy jeho jméno nebudeme mít už ve startovní listině, jako nám to vyšlo v předešlých dvou letech. Nechali jsme si dvě volná okénka," dodává Ondrašík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články