Hlavní obsah

Trénink na surfu se vyplatil, září freestyle motokrosař. V závodech MS sbíral medaile

Berlín/Praha

Nová sezona mistrovství světa ve freestyle motokrosu odstartovala v Berlíně. Libor Podmol v Mercedes aréně obsadil vždy třetí místo. „Šampionát se mi podařilo rozjet skvěle. Bylo důležité, že jsem pokaždé předvedl čisté jízdy a neudělal žádnou chybu. Vím, že musím přidat další nové triky, abych v závodech vítězil," prohlásil Libor Podmol, který v loňském roce skončil celkově na třetí pozici. Další čeští závodníci Petr Pilát a Filip Podmol nepostoupili pokaždé z kvalifikace.

Foto: Archiv Libora Podmola

Freestyle motokrosař Libor Podmol.

Článek

V úvodních závodech mistrovství světa zařadil Podmol do svého repertoáru bodyvarialový trik California roll nebo například Surfer flip, jehož je autorem. Před rozjezdem na rampu při něm stojí na sedačce a ve vzduchu se do salta přetočí zpátky.

„V Německu jsem svůj Surfer flip dával asi nejlépe v kariéře, byl pořádně protažený. Asi pomohlo, že jsem přes dva měsíce při dovolené na Srí Lance surfoval na vlnách a zaměřoval se na správnou koordinaci těla," prohlásil Podmol, nejlepší český freestyle motokrosař.

V Berlíně exceloval domácí závodník Luc Ackerman, který předvádí dvojité salto. Podmol ho však do svého programu v současné době neplánuje zařadit. „Budu pilovat jiné triky, asi Flair nebo další otočky nad letící motorkou ve vzduchu. Určitě mám v plánu předvést rozhodčím salto vpřed. To bych rád dal už během dalšího závodu," tvrdil Podmol, kterého v následujících týdnech čeká exhibiční šňůra v Rakousku. Pokračování mistrovství světa se uskuteční 26. dubna v Mnichově.

Reklama

Související témata: