Hlavní obsah

Abraham odstartuje v Argentině z páté řady, Kornfeil z šesté

Aktualizováno

Karel Abraham odstartuje do nedělní Velké ceny Argentiny silničních motocyklů v královské třídě MotoGP z páté řady. Jakub Kornfeil byl v nejslabší kategorii Moto3 šestnáctý a bude v šesté řadě, Filip Salač skončil čtyřiadvacátý a čeká ho osmá řada.

Foto: Sport.cz

Jakub Kornfeil.

Článek

Kvalifikaci MotoGP vyhrál úřadující mistr světa Marc Márquez ze Španělska a vybojoval pole position na okruhu v Termas de Río Hondo popáté za šest let. Abraham nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Kornfeilovi se v druhé Grand Prix sezony příliš nedařilo v trénincích, ale v úvodní kvalifikaci si vybojoval start v druhé části pro 18 nejrychlejších. V ní český jezdec na stroji KTM ztratil 1,2 sekundy na Španěla Jaumeho Masiu, jenž získal první pole position v kariéře.

"Kvalifikace je jedna velká katastrofa. Když si procházím výsledky, jen žasnu, kolik ztrácím na druhém sektoru. Jen tam jsem ztratil 0.429, což je hrozná propast. Další velký problém je, že jsem prostě ve druhé části kvalifikace nic nevymyslel. Nebylo v podstatě z čeho tam vsadit rychlé kolo," láteří Kornfeil v tiskové zprávě.

"Plán byl takový, že vyjedeme pět minut po začátku tréninku. Neměl jsem ani helmu, když jsem dostal povel, že jedeme. Vše bylo nachystané, já sedl na motorku, ale přišla další změna. Nakonec jsme vyjeli až po pěti minutách. Jel jsem ve vláčku za Fenatim. Zajel do boxů a celá skupina jela za ním. Já jsem tedy zajel taky. Po asi půlminutě jsem zase vyjel a zbývalo něco přes šest minut. Tam jsem se za nikým nechytnul, ani nezajel žádné extra rychlé kolo, takže proto až šestnáctka," vysvětluje český závodník.

A hlavní závod? "Bude složitý. Každopádně se ale co nejrychleji musím dostat do desítky a pak zkusit jít co nejvíc nahoru. Uvidíme, jaké bude počasí. Předpověď zatím říká, že na 70 % nás zasáhne déšť. Naše šance jsou ale stejné, ať bude sucho nebo mokro, takže uvidíme," avizuje Kornfeil.

Kvalifikace na Velkou cenu Argentiny, závod MS silničních motocyklů v Termas de Río Hondo:
Moto3:
1. Masiá 1:48,775
2. Canet (oba Šp./KTM) -0,319
3. Arbolino (It./Honda) -0,347,
...16. Kornfeil -1,199,
24. Salač (oba ČR/KTM) nepostoupil do druhé části kvalifikace.
Moto2:
1. Vierge (Šp./Kalex) 1:42,726
2. Schrötter (Něm./Kalex) -0,011
3. Lowes (Brit./Kalex) -0,012.
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:38,304
2. M. Viňales (Šp./Yamaha) -0,154
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,164,
...15. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Reklama

Související témata: