Hlavní obsah

Márquez posedmé za sebou vyhrál kvalifikaci MotoGP v Austinu

Austin

Posedmé za sebou vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Ameriky silničních motocyklů ve třídě MotoGP Španěl Marc Márquez. Pětinásobný mistr světa porazil o 273 tisícin sekundy italského veterána Valentina Rossiho a bude usilovat o sedmé vítězství na okruhu v Austinu. Loni vyhrál přesto, že nakonec startoval ze čtvrté pozice kvůli trestu za to, že v kvalifikaci pomalou jízdou omezil soupeře.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Marc Marquez zvládl kvalifikaci MotoGP v Austinu nejlépe.

Článek

Českým jezdcům se v kvalifikaci v Texasu, kde závodníky v sobotu potrápily déšť a vítr, nedařilo. Karel Abraham byl v MotoGP dvacátý, v Moto3 obsadil Jakub Kornfeil patnácté místo a Filip Salač skončil osmadvacátý.

Kornfeilovi se v sobotu nepovedlo navázat na povedené páteční jízdy. V úvodním tréninku byl pátý a ve druhém sedmý. Kvůli dešti se v sobotu nejel třetí trénink a český jezdec rovnou postoupil do druhé části kvalifikace, kam rovnou projde nejlepší čtrnáctka jezdců z tréninků.

V kvalifikaci na osychající trati si však vyjel až pátou řadu na roštu. "Určitě nemůžeme být spokojení. Od začátku kvalifikace jsem se trápil. Hodně to klouzalo a nebylo kola, kdy by nebyla nějaká krizovka," uvedl Kornfeil, jenž zaostal za vítězem kvalifikace Italem Niccolem Antonellim o tři a půl sekundy. "Tento výsledek je rozhodně zklamání, protože po pátečním výsledku byl náš potenciál někde úplně jinde," dodal český jezdec, kterému se letos v kvalifikacích zatím nedaří.

Kvalifikace na Velkou cenu Ameriky, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Austinu:
Moto3:
1. Antonelli (It./Honda) 2:31,346,
2. Fernández (Šp./KTM) -0,501,
3. Rodrigo (Arg./Honda) -0,783,
...15. Kornfeil -3,517,
28. Salač (oba ČR/KTM) nepostoupil do druhé části kvalifikace.
Moto2:
1. Schrötter (Něm./Kalex) 2:10,875,
2. A. Márquez (Šp./Kalex) -0,058,
3. Lowes (Brit./Kalex) -0,248.
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 2:03,787,
2. Rossi (It./Yamaha) -0,273,
3. Crutchlow (Brit./Honda) -0,360,
...20. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články