Hlavní obsah

Kdo urve divokou kartu? Česká jednička na ni útočí rázně, ale úplně rozhodnuto není

Praha

Tradiční bitva se rozjíždí na domácí plochodrážní scéně. Ve hře je divoká karta pro Grand Prix v Praze, kde se tentokrát pojede třetí díl seriálu, a to 15. června. Nejblíže k ní má česká jednička Václav Milík. Pozici potvrdil i v prvním závodě mistrovství ČR právě na pražském oválu, kde suverénně vyhrál.

Foto: Petr Makušev

Václav Milík (vpravo) v těsném závěsu za Britem Taiem Woffindenem na archivním snímku.

Článek

Pořadatelé ale mají k mání ještě další závody, které jim mohou napomoci v rozhodování nejen o divoké kartě i o dvou náhradnících, kteří pak do průběhu GP také mohou zasáhnout.

Hned po Velikonocích v úterý 23. dubna (18 h) se na Markétě jede další domácí podnik - extraliga týmů opět za účasti celé domácí špičky. Za Milíkem jsou ve hře další v pořadí z republikového závodu jednotlivců - Zdeněk Holub, Jan Kvěch, ale i Eduard Krčmář. Zkušený Josef Franc pro letošek s GP nepočítá, dává přednost závodu seriálu MS na dlouhé dráze, kam se už dříve kvalifikoval.

Rozhodnout se podle pořadatelů má do poloviny května.

Dva měsíce před startem pražské GP je závod z 80 procent vyprodán, pořadatelé se snaží ještě nevýšit zatím desetitisícovou kapacitu hlediště.

"Evidujeme velký zájem hlavně ze zahraničí," říká manažer Grand Prix Petr Ondrašík.

Reklama