Hlavní obsah

Podmol po vážném zranění opustil nemocnici, v těle má 39 šroubů

Mnichov

Připadá si jako Robocop. Aby ne. Bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu Libor Podmol dnes po třech týdnech opustil nemocnici v Mnichově a bude se léčit doma. Nejlepší český jezdec si před třemi týdny v Německu při závodu mistrovství světa zlomil při pádu obě nohy a v Mnichově následně podstoupil tři operace. V těle má nyní 39 šroubů!

Libor Podmol

 
Článek

"Stav vypadá stabilizovaně. Levačka je na tom líp než pravačka, což jsem ale cítil už v hale po dopadu na zem. Podle doktorů budu chodit za pět až šest měsíců, já to chci stihnout do třech," uvedl Podmol v tiskové zprávě.

Lékaři mu při zákrocích pomocí šroubů zpevňovali a rovnali nohy, které měl zlomené na několika místech. "Vzal jsem si rentgenové snímky a spočítal, že mám v nohách celkem 39 šroubů a čtyři ocelová plátna, čemuž jsem nemohl uvěřit. Jsem jako Robocop," přirovnal se Podmol k filmovému hrdinovi.

Ošklivým pádem a vážným zraněním možná ukončil svoji freestylovou kariéru v MS. "Plánoval jsem, že tohle bude moje poslední sezona ve freestyle motokrosu a vybojuji jubilejní desátou medaili. To se bohužel nestane," konstatoval Podmol, jenž chtěl v minulých dnech oznámit svoji účast na příštím ročníku Rallye Dakar. "Uvidím, jak se budu léčit, ale účast na Dakaru by se měla o rok odsunout," řekl.

Podmol se teď bude soustředit na léčbu, do které chce zapojit alternativní metody. "Už teď jedu různé aminokyseliny, vitaminy, vápník, japonskou houbu čagu a v příštím týdnu jedu za mým fyzioterapeutem a rádcem, doktorem Rulcem. Uvidíme, co vymyslíme. Většinou to bývají nějaké věci na buněčné bázi, co si jen tak každý nekoupí. Plus budu chtít umixovat nechutné byliny od čínského specialisty," uvedl Podmol.

Zranění mu zabránilo i v plánovaném skoku přes Taxisův příkop, který místo něj na akci BARTH Day nakonec předvedl mladší bratr Filip. "Bratr byl skvělej, jsem na něj pyšnej, ale hlavně na celý náš tým PodmolBros. Ten skok je nakonec třešničkou na dortu, ale postavit dopady a vše propočítat, to je na tom nejtěžší," uvedl Podmol, jenž se chce v listopadu představit na FMX Gladiator Games v Praze. "Tam bych rád byl v plné formě," řekl.

Reklama

Související témata: