Hlavní obsah

Čech jezdí jako z jiného světa! I proto se na něj mohou těšit fanoušci už za pár dnů v Praze

Praha

Nejlepší český plochodrážník posledních let Václav Milík dostal od pořadatelů divokou kartu pro Grand Prix České republiky, která se v Praze na stadionu Markéta uskuteční 15. června. Šestadvacetiletý rodák z Čáslavi dostal důvěru od organizátorů pošesté v řadě. V minulém roce byl v Praze při GP jedenáctý, v roce 2017 senzačně třetí.

Foto: Robert Procházka

Václav Milík hledá optimální místo na startu před jednou z jizd při GP v Praze na Markétě.

Článek

„Myslím, že jde o jméno, na němž se shodne laická i odborná veřejnost. V Česku nemá konkurenci, je nejlepší. Někteří se snaží na Václava dotáhnout, ale druhého takového plochodrážníka nemáme," vysvětlil udělení divoké karty Pavel Ondrašík, ředitel závodu.

„Při semifinále národů, bývalém mistrovství světa družstev, v závěru května v Landshutu nadchl i světové experty. Jel jako z jiného světa," rozplýval se při vzpomínce na Milíkovo představení Ondrašík.

Pořadatelé po konzultaci se Svazem ploché dráhy Autoklubu České republiky rovněž udělili pozice náhradníků Zdeňku Holubovi a Ondřeji Smetanovi.

„Doufám, že se svezu a zjistím, zda se mohu měřit s nejlepšími. Půjde určitě o obrovskou zkušenost," prohlásil Zdeněk Holub. „Po loňské nevýrazné sezoně jsem změnil přístup. K přípravě stroje, k vlastnímu tréninku. Rovněž jsem shodil pár kilogramů. Všechno se pozitivně promítlo," lebedil si Holub nad zlepšením.

GP má na programu 14. června měřené tréninky, o den později se uskuteční samotný závod. Organizátoři věří, že právě letošní novinka v podobě měřených tréninků přiláká na tribuny velké množství příznivců už v pátek. „Z běžného tréninku neměl laik na tribuně příliš jasný pocit. Nyní ale každý získá přehled. Jde jednoznačně o krok kupředu," přemítal Ondrašík.

Jeho pořadatelský tým očekává 8500 diváků. Kvůli enormnímu zájmu dokonce na Markétě vyrostla mobilní tribuna, která navýšila kapacitu o 600 míst. „Zbývá posledních devět set vstupenek. Bude plno," nepochyboval Ondrašík.

Reklama

Související témata: