Hlavní obsah

Tourist Trophy má další oběť, zahynul britský jezdec Mathison

Londýn

Úvodní den tradičních motocyklových závodů Tourist Trophy na britském ostrově Man přinesl další smrtelnou nehodu. Při závodě superbiků havaroval ve třetím ze čtyř kol sedmadvacetiletý britský jezdec Daley Mathison. Sanitka ho převezla do nemocnice, kde zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Úvodní den tradičních motocyklových závodů Tourist Trophy na britském ostrově Man přinesl další smrtelnou nehodu. Při závodě superbiků havaroval ve třetím ze čtyř kol sedmadvacetiletý britský jezdec Daley Mathison (na snímku z roku 2017).

Článek

Mathison se účastnil proslulého podniku na dlouhém přírodním okruhu šestým rokem po sobě. Byl to jeho devatenáctý závod na Manu, kde se třikrát dokázal probojovat na stupně vítězů.

"Tohle jsem tu nikdy psát nechtěla, ale je to tady. Daley spí mezi vílami, jak říká Daisy. Poslední obrázek svého manžela, co jsem viděla, byl muž spokojený se svým životem a pyšný na své závodění," napsala na Twitteru Mathisonova žena Natalie, s níž měl malou dceru.

Tourist Trophy, která se jezdí od roku 1907, patří k nejnebezpečnějším motoristickým podnikům. Loni si vyžádala dvě oběti a za poslední dekádu zahynulo na Manu přes 30 jezdců, celkem jich bylo přes 250.

Reklama

Související témata: