Hlavní obsah

Rarita: venkovní dvojité salto! Máma asi prožila srdeční zástavu, omlouvám se, líčil závodník

Praha

Paráda! Premiérové venkovní dvojité salto v České republice i další neskutečné kousky byly k vidění na akci Překonávání gravitace! Freestyle motokrosaři, jezdci na BMX a další kaskadéři bavili svými kousky nadšené fanoušky. Vrcholem bylo dvojité salto vzad v podání Filipa Podmola. „Mám radost, že se vše podařilo a fanoušci byli spokojení. Omlouvám se mamce, že prožila další srdeční zástavu. Těším se na další show," zářil nadšením závodník. Akci moderoval Libor Podmol, který se léčí po vážném zranění.

Foto: archiv Libora Podmola

Freestyle motocyklista Libor Podmol v netradiční roli moderátora na vozíku

Článek

Přední domácí freestyle motokrosaři, jezdci na BMX kolech nebo koloběžkách. Chybět na adrenalinové show nemohli ani Podmol Brothers. Po přeskoku rodinného domu v podání Libora Podmola či zdolání Taxisova příkopu na pardubickém dostihovém závodišti v podání jeho bratra Filipa, vymysleli další atrakci – první dvojité venkovní salto. A to v rámci akce Překonávání gravitace.

„Akce byla skvěle připravená, bohužel celý den pršelo, což komplikovalo exhibice," popisoval Libor Podmol, který celou akci pomáhal organizovat a koordinovat. Zraněná hvězda si vyzkoušela i netradiční roli moderátora na vozíčku. „I to byl pro mě adrenalin. Většinou jsem skákal, teď jsem musel hodně mluvit."

Všechno zvládl bravurně a když se počasí umoudřilo, předvedl Filip Podmol dvojité salto. „Fanoušci byli naprosto skvělí, vyjadřovali mi obrovskou podporu. Stáli frontu v dešti pro můj podpis," popisoval Libor Podmol nadšeně.

Před dvěma měsíci si zlomil obě nohy při závodě mistrovství světa, před nedávnem udělal po zranění první krok, pořád má ale v noze šrouby a léčba si ještě vyžádá čas.

Reklama

Související témata: