Hlavní obsah

Kornfeil nenavázal na výsledky z pátečních tréninků, v kvalifikaci dojel šestnáctý

Praha

Série MotoGP se tento týden přesunula do Rakouska. Jakub Kornfeil ve své třídě Moto3 figuroval po pátečních trénincích na pátém místě. Dnes dopoledne se mu už příliš nedařilo a obsadil až jednadvacátou příčku. Královskou MotoGP opanoval mistr světa a vedoucí muž průběžné klasifikace Márquez.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Český motocyklista Jakub Kornfeil na okruhu v Brně.

Článek

Český závodník nejprve vyhrál páteční dopolední trénink, odpoledne už skončil jedenáctý. O dvě příčky před ním, na devátém místě, dojel jeho stájový kolega a druhý Čech v této třídě, Filip Salač, který v součtu obou tréninků obsadil desátou příčku.

Kornfeil na své páteční výsledky nenavázal a v sobotní kvalifikaci zajel až 16. nejlepší čas. Po penalizaci jednoho ze závodníků však bude startovat z páté řady z 15. místa. Salač nepostoupil do druhé části kvalifikace, chybělo mu k tomu 143 tisícin sekundy a dvacáté místo znamená start ze sedmé řady.

Tréninky hlavní třídy MotoGP až na jeden opanoval španělský jezdec Marc Marquéz. Jediný Čech v této třídě Karel Abrahám obsadil v dnešním tréninku devatenácté místo, které mu patří i v kombinovaném pořadí. Zdá se, že devatenáctá pozice mu je poslední dobou souzena, na stejném místě dojel i v Brně minulý týden. V kvalifikaci si o dvě příčky polepšil a do zítřejšího závodu bude startovat z 17. pozice.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jezdec kategorie MotoGP Karel Abraham během brněnského závodu.

Kvalifikace na Velkou cenu Rakouska, závod mistrovství světa silničních motocyklů ve Spielbergu:
Moto3:
1. Fenati (It./Honda) 1:36,460
2. Sasaki (Jap./Honda) -0,051
3. Masiá (Šp./Honda) -0,229
...16. Kornfeil -1,023
20. Salač (oba ČR/KTM) nepostoupil do druhé části kvalifikace.
Sasaki přijde na startovním roštu o 12 míst kvůli penalizaci za nebezpečnou jízdu v tréninku. Kornfeil po penalizaci dalšího jezdce odstartuje z 15. místa.
MotoGP:
1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:23,027
2. Quartararo (Fr./Yamaha) -0,434
3. Dovizioso (It./Ducati) -0,488
...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.
Moto2:
1. Nagašima (Jap./Kalex) 1:28,718
2. B. Binder (JAR/KTM) -0,073
3. Čantra (Thaj./Kalex) -0,138

Reklama

Související témata: