Hlavní obsah

Hrůzostrašný pád v MotoGP. Motocykl zachvátily plameny, Dovizioso skončil na nosítkách

Silverstone/Praha

Diváci trnuli hrůzou. Děsivou podívanou nabídl nedělní závod královské kubatury MotoGP během Grand Prix Velké Británie. Zkušený italský jezdec Andrea Dovizioso ošklivě upadl hned v prvním kole, když přeletěl přes motocykl francouzského závodníka Fabia Quartarara. Dovizioso ztratil vědomí a trať opouštěl na nosítkách. Vyšetření v nemocnici naštěstí neodhalilo vážnější zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Andrea Dovizioso skončil po děsivé kolizi s Fabiem Quartararem na nosítkách.Video: sntv

 
Článek

Dovizioso narazil v prvním kole do francouzského nováčka v MotoGP Fabia Quartarara. Dvacetiletý mladík upadl těsně před Italem, a ten tak neměl prakticky žádnou šanci karambolu zabránit. Třiatřicetiletého mistra světa z roku 2004 náraz vymrštil vysoko přes přední řídítka a následný tvrdý dopad na závodní plochu mu způsobil ztrátu vědomí.

Doviziosův motocykl dokonce zachvátily plameny a diváci trnuli hrůzou. Ital putoval na nosítkách rovnou do nemocnice, tam se ale žádné vážnější zranění naštěstí nepotvrdilo. "Nic zlomeného nemá. Podrobí se dalším vyšetřením kvůli ráně do hlavy, po níž trpěl momentální ztrátou paměti," uvedla stáj Ducati.

Body si v závodě vyjel český jezdec Karel Abraham. Mezi nejlepší 15kou jezdců se umístil počtvrté v sezoně. Dramatický finiš královské kubatury ovládl Španěl Álex Rins, který porazil o 13 tisícin sekundy lídra mistrovství světa krajana Marca Márqueze. Rins si připsal druhé vítězství v MotoGP v kariéře a posunul se na třetí místo v seriálu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články