Hlavní obsah

Kornfeil v Japonsku odstartuje z třetí řady, Salač kvalifikaci nejel

Motegi (Japonsko)
Aktualizováno

Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Japonska sedmé místo a na startu sobotního závodu Moto3 bude stát ve třetí řadě. Filip Salač po pátečním pádu do dnešního programu nezasáhl a teprve se rozhodne, zda v neděli absolvuje Grand Prix. Karel Abraham v královské třídě MotoGP vystartuje z 18. místa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska MotoGPVideo: sntv

 
Článek

Kornfeil zajel třetí nejlepší kvalifikaci v sezoně a vyrovnal výkon z Nizozemska, pouze v Alcaňizu a na Sachsenringu si vybojoval druhou řadu. Na základě pátečních jízd, v nichž zajel čtvrtý čas, postoupil přímo do druhé části kvalifikace, protože dnešní třetí trénink se jel na mokré trati a pořadím nezamíchal. V podobných podmínkách se rozhodovalo i o pořadí na startu, Kornfeil zaostal o 863 tisícin za nejrychlejším Niccolem Antonellim z Itálie.

"Jsem velmi příjemně překvapený, jak zatím v Motegi celkově fungujeme. Motorka již od včerejška funguje velmi dobře, a to i přesto, že se na dnešek změnily podmínky a jezdili jsme na mokru," pochvaloval si Kornfeil v tiskové zprávě. "Na závod zítra se opravdu moc těším a je mi jedno, zda bude sucho, či mokro, protože na obojí jsme připraveni," dodal.

Salač měl těžký pád v pátečním druhém tréninku a se zlomeným malíčkem na pravé noze a potlučeným tělem v druhém dnu v Motegi odpočíval. Pokud bude v neděli závodit, odstartuje z uličky v boxech v důsledku trestu za příliš pomalou jízdu v prvním tréninku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Sometimes is just not your day🥵⚔️ #FS12 #nevergiveup

Příspěvek sdílený Filip Salac® 🇨🇿 (@filipsalac12),Říj 18, 2019 v 1:36 PDT

"Pršelo, tak jsem nechtěl nějak zbytečně riskovat. Zítra zkusím jet warm up a uvidí se, jaké to bude na motorce. Den jsem strávil na klinice a absolvoval terapie. Je mi líp, i když mám velké bolesti, hlavně zad a nohou. Jako by mě včera přejel vlak," konstatoval Salač na webu týmu PrüstelGP.

Abraham byl na osychající trati šestý v první části kvalifikace a do druhé nepostoupil. Do závodu vyrazí ze šesté řady. Desátou pole position v sezoně si zajistil již jistý mistr světa Marc Márquez ze Španělska.

V Moto2 pojede z nejvýhodnější pozice na startu poprvé v sezoně a teprve potřetí v kariéře Ital Luca Marini.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Motegi:
Moto3: 1. Antonelli (It./Honda) 2:09,293, 2. López (Šp./Honda) -0,086, 3. Suzuki (Jap./Honda) -0,333, ...7. Kornfeil -0,863, Salač (oba ČR/KTM) nenastoupil.
Moto2: 1. Marini (It./Kalex) 2:00,985, 2. Fernández (Šp./Kalex) -1,148, 3. Baldassarri (It./Kalex) -1,227.
MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:45,763, 2. Morbidelli (It./Yamaha) -0,132, 3. Quartararo(Fr./Yamaha) -0,181, ...18. Abraham (ČR/Ducati) - nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Reklama

Související témata: