Hlavní obsah

Příběh, který dal těžce zkoušené Itálii energii. Legendární Rossi dojal nejen 102letou stařenku

Už přes patnáct tisíc lidí nakažených koronavirem v Itálii zemřelo, žádná země na celém světě nehlásí vyšší počet. Těžce zkoušenému tamějšímu obyvatelstvu však dodal alespoň trochu energie příběh 102leté babičky, která navzdory svému věku dokázala nad onemocněním covid 19 zvítězit, a legendárního motocyklového závodníka Valentina Rossiho. Právě devítinásobný mistr světa je totiž velkým oblíbencem stařenky a o víkendu se se svou možná nejstarší fanynkou telefonicky spojil, aby jí pogratuloval.

Foto: Sport.cz

Valentino Rossi.

Článek

Italica Grondonaová byla po třech týdnech hospitalizace v janovské nemocnici San Martino propuštěna do domácího ošetřování, a když se o ni zajímala média, její vnuk prozradil, že je velkou fanynkou Rossiho a jejím přáním je ho poznat. Jednačtyřicetiletý jezdec kubatury MotoGP jí touhu splnil.

„Tady Valentino Rossi. Ano, ten pilot. Jsem to já, přísahám," tlumočila italská média průběh rozhovoru. „Paní Italico, chtěl jsem vám poblahopřát. Jste mnohem silnější než já. Skutečná bojovnice. Mít vaši energii, pokračoval bych ještě dvacet let," řekl Rossi a pozval stařenku na některý ze závodů, hned jak současná situace ve světě jeho konání umožní.

Foto: Automotodrom Brno

Valentino Rossi.

Paní Italica se rozplývala štěstím. "Moc jsem si přála ho poznat. A on, on osobně, mi zavolal. Bylo to laskavé, jsem nadšená," citoval oddanou fanynku server oasport.it.

Itálie je evropským epicentrem nákazy koronaviru. Počet případů onemocnění přesáhl 120 000, přes 15 000 lidí zemřelo. Nejohroženější skupinou jsou lidé ve vysokém věku.

Reklama

Související témata: