Hlavní obsah

Ve Finsku se v červenci nepojede, sezona MotoGP může začít v Brně

Kvůli šíření nemoci covid-19 se v červenci nepojede obnovená Velká cena Finska silničních motocyklů, jež se do mistrovství světa měla vrátit poprvé od roku 1982. Jako první v kalendáři šampionátu MotoGP je tak aktuálně Grand Prix České republiky na Masarykově okruhu v Brně s termínem 9. srpna.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ve Finsku se mělo závodit 12. července na KymiRingu zhruba sto kilometrů od Helsinek. Jedenáctý závod sezony MotoGP však musel být odvolán kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru.

"O odložení Grand Prix rozhodli držitel marketingových práv Dorna Sport společně s majitelem okruhu na základě instrukcí finské vlády, jež zakázala minimálně do srpna akce s více než 500 lidmi," uvedli na webu organizátoři.

Šéf promotérské společnosti Dorna Carmelo Ezpeleta španělskému tisku řekl, že podle ideálního scénáře by mohla začít sezona v Brně. Potěšilo by ho, kdyby se podařilo odjet alespoň deset závodů.

Mistrovství světa odstartovalo začátkem března Velkou cenou Kataru, kde se však představili jen jezdci nižších tříd Moto3 a Moto2. Aktuálně má nové či původní termíny dvanáct závodů počínaje Grand Prix ČR, o jejímž osudu by mělo být podle dřívějšího prohlášení organizátorů jasno do konce května.

Reklama

Související témata: