Hlavní obsah

Motocyklový závodník Gibernau se po dvou letech vrací do MotoGP

MADRID

Vicemistr světa z let 2003 a 2004 Sete Gibernau se po dvouleté přestávce vrací do královské třídy MotoGP v mistrovství světa silničních motocyklů. V prosinci šestatřicetiletý jezdec se dohodl na angažmá u Ducati a v pátek svůj comeback oznámil oficiálně v rámci poslední letošní Velké ceny, jež se jede ve Valencii.

Foto: www.mcnews.com.au

Španěl Sete Gibernau na archivním snímku

Článek

"Jsem nadšený, protože vím, co to znamená být jezdcem MotoGP. Vracím se, abych si to znovu užil. Stále se ještě můžu učit, i když je mi pětatřicet," uvedl Gibernau na oficiální stránce MS.

Barcelonský rodák ukončil kariéru v listopadu 2006 po sezoně ovlivněné zraněním, které utrpěl při hororovém pádu krátce po startu právě své domácí Velké ceny Katalánska. Na konci sezony mu stáj Ducati neprodloužila smlouvu, nicméně tentýž tým ho letos v létě pozval k testování, z něhož se nakonec vyvinul plnohodnotný návrat.

"MotoGP jsem sledoval a k jezdcům mám respekt. Vím, že to bude náročné, ale jsem připraven na tvrdou práci," uvedl vítěz devíti Velkých cen. V dobách své největší slávy proslul tvrdými souboji s Italem Valentinem Rossim, které vyústily i v nevraživost mimo trať.

Reklama