Hlavní obsah

Závod motokrosového MS se letos v Lokti neuskuteční

Praha

Závod motokrosového mistrovství světa se letos v Lokti nad Ohří neuskuteční. Autoklub České republiky se s ohledem na vývoj uvolňování epidemiologických opatření rozhodl akci zrušit. Podle původních plánů se mělo na západě Čech závodit v červenci, už v květnu ale bylo rozhodnuto, že se tak nestane. Nakonec nedojde ani na náhradní termín.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

"Konzultovali jsme to s epidemiology, hledali jsme řešení, ale opravdu nelze zaručit respektování pravidel vzhledem k bezpečnosti diváků a účastníků. Členité okolí loketské trati neumožňuje realizovat vlastní parkoviště a přístupové cesty pro sektory po tisícovce osob. Velmi nás to mrzí, ale jsme nuceni akci přeložit na rok 2021," uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček v tiskové zprávě.

Ředitel závodu Zdeněk Dvořák již v květnu ČTK řekl, že je vysoce pravděpodobné, že se letos v Lokti závod MS nepojede. Promotér přesto české straně nabídl dva možné náhradní termíny - v září a v listopadu. Druhý z nich nepřipadal v souvislosti s počasím v úvahu od samého začátku. Aktuální pravidla pro pořádání sportovních akcí nejsou ale příznivá ani pro září.

"Možnosti areálu v souvislosti s oznámeným opatřením striktně oddělených sektorů na jedné akci i po 1. září a dalších hygienických nařízení nedávají příležitost uspořádat závod plnohodnotným způsobem," uvedli zástupci Autoklubu.

I přes absenci závodu MS na českém území mají domácí fanoušci šanci nejlepší motokrosaře spatřit. Řada z nich se totiž účastní mezinárodního mistrovství České republiky. Představili se minulý týden v Dalečíně a o nadcházejícím víkendu budou startovat v Kaplici.

"Jako jedni z prvních v Evropě jsme odstartovali šampionát s diváky, jezdci a týmy se potřebují připravovat, díky našemu pořadatelskému věhlasu ve světě přijeli k nám," řekl Šťovíček.

Seriál MS by měl po koronavirové krizi opět odstartovat 9. srpna v lotyšském Kegumsu, kde by se mělo jet i 12. a 16. srpna.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články