Hlavní obsah

Tragická nehoda. Mladá hvězda přišla o život, nepomohla ani okamžitá pomoc lékařů

Sao Paulo/Praha

Sportovní svět zasáhla smutná zpráva. Třiadvacetiletý Matheus Barbosa, superbiková hvězda, tragicky zahynul po nehodě během závodu v Brazílii. Mladý jezdec ztratil kontrolu nad svým motocyklem a narazil do kovové bariéry. Informaci zveřejnil britský list The Sun.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdný superbikový závodník Matheus Barbosa zemřel po nehodě na okruhu Interlagos v Brazílii. Nepomohla mu ani okamžitá lékařská pomoc. (ilustrační foto)

Článek

K tragédii došlo v neděli během závodu superbiků na okruhu Interlagos v brazilském Sao Paulu. Matheus, který byl v závodě na čtvrtém místě, ztratil kontrolu nad svým motocyklem. Média uvádějí, že zemřel na místě nehody, nepomohla ani okamžitá lékařská pomoc. Závod byl po tragické události zastaven.

Mluvčí pořadatele akce SuperBike Brazil uvedl, že lékaři byli na místě nehody do jedné minuty. "I přes veškeré úsilí ale závodník podlehl svým zraněním. Příčina nehody se stále vyšetřuje," poznamenal s tím, že závody byly okamžitě ukončeny.

"Soutěž probíhala bez problémů. Dodrženy byly všechny nezbytné podmínky pro bezpečnost, které nám nařizují řády. V tuhle chvíli je prioritou naší organizace plná podpora Matheusově rodině," dodal.

Média se shodují, že bude třeba zapracovat na bezpečnosti zmíněného okruhu. Nejde totiž o první úmrtí závodníka v Interlagosu. V dubnu loňského roku zahynul při nehodě na stejném okruhu Mauricio Paludete a jen o necelý měsíc později přišel o život závodník Danilo Berto.

Reklama