Hlavní obsah

Uctěte Marka ve Valencii minutou rámusu, přeje si Simoncelliho otec

PRAHA

Netradiční přání má před víkendovým finále letošního mistrovství světa silničních motocyklů ve Valencii otec Marka Simoncelliho, který před osmi dny tragicky zahynul při závodu v Malajsii. Místo tradiční minuty ticha na počest čtyřiadvacetileté vycházející hvězdy motorsportu by Paolo Simoncelli raději slyšel minutu pořádného rámusu.

Foto: Reuters

Otec a matka Marka Simoncelliho přicházejí na veřejné rozloučení s jejich synem.

Článek

„V neděli bych raději ve Valencii slyšel místo minuty ticha na Markovu počest minutu totálního chaosu a rámusu ze všech strojů MotoGP, Moto2 i stopětadvacítek řvoucích pěkně dohromady,“ vyslovil Paolo Simoncelli netradiční přání v televizním programu Domenica Cinque.

Marco Simoncelli zahynul v Sepangu krátce po startu elitní třídy MotoGP, kdy do něj po pádu narazili bezmocní Colin Edwards a Valentino Rossi. Pohřeb mistra světa kubatury do 250 ccm proběhl minulý čtvrtek v rodném městečku Coriano u Rimini, kam se mladému závodníkovi přijely poklonit davy příznivců.

„Přicestovali lidé ze všech koutů Itálie i ze zahraničí, aby dali Markovi sbohem. Jejich láska k Markovi pomáhá mně i celé naší rodině překonat bolest, která v nás přetrvává,“ doplnil otec nebohého jezdce.

Tým Gresini ve Valencii pojede

Tým Gresini Racing, v jehož barvách Simoncelli se strojem honda jezdil, v pondělí oznámil, že bude ve Valencii závodit. Majitel týmu Fausto Gresini chtěl bezprostředně po tragédii v Malajsii závěrečný díl MS zcela vynechat a později zvažoval jen symbolickou účast na okruhu.

"Rozhodnutí poslat jezdce na start bylo velice obtížné, ale věříme, že Marco by to tak chtěl. Vyrazit na trať ve Valencii bude nejlepší způsob, jak mu vzdát hold. Oceníme jej tím, co nade vše miloval: jízdu na motorce a svět MotoGP," uvedl Gresini v tiskovém v prohlášení.

Na start v kubatuře MotoGP vyrazí za tým Gresini Hiroši Aojama, pro nějž to bude poslední závod v elitní třídě před přestupem do MS superbiků. V sesterském týmu v Moto2 pojedou Juki Takahaši a Michele Pirro. "Super Sic (přezdívka Simoncelliho) pojede v jejich srdcích a jsem si jistý, že uctí jeho památku skvělými výkony," dodal Gresini.

Reklama

Související témata: