Hlavní obsah

Márquez jezdil na okruhu v Barceloně, start MS by mohl stihnout

Osminásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Marc Márquez si v úterý vyzkoušel jízdu na okruhu v Barceloně a naznačil, že by mohl být 28. března připraven na úvodní Grand Prix sezony v Kataru. Osmadvacetiletý jezdec vynechal téměř celou loňskou sezonu kvůli zlomenině pažní kosti a nezúčastnil se ani minulý týden oficiálních testů v Losailu.

Foto: Profimedia.cz

Osminásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Marc Márquez

Článek

Márquez v úterý na sociálních sítích zveřejnil video, na němž krouží v Barceloně na silniční verzi své závodní hondy. "Už je to nějaký čas, kdy jsem se takhle pobavil," uvedl Márquez na Twitteru s hashtagem "krok za krokem".

Šestinásobný mistr světa královské třídy MotoGP si zlomil pažní kost hned v zahajovací Velké ceně Španělska v červenci v Jerezu. Musel na operaci a o měsíc později se podrobil dalšímu zákroku, protože si poškodil implantovanou destičku.

V prosinci pak vítěz 56 závodů v královské kubatuře podstoupil třetí operaci a po šestitýdenní rekonvalescenci zahájil v lednu přípravu. Minulý týden zveřejnil, jak jezdí na minimotorce.

Podle španělských médií letěl Márquez o víkendu do Dauhá, aby se nechal očkovat proti covidu-19, což katarští organizátoři nabídli všem členům paddocku MotoGP.

Reklama