Hlavní obsah

Nepovedený víkend! Český talent König se ve Francii opět nevešel do dvacítky

Velké plány a sny o umístění mezi nejlepšími se rozplynuly. Český motocyklový závodník Oliver König má za sebou nepovedený víkend v šampionátu superbiků. Na okruhi v Magny-Cours na nejlepší nestačil. V sobotu bral 21. místo, v neděli byl ještě o příčku horší. „Víkend hodnotím jako velké zklamání zvlášť po tom, jak se mi dařilo v Mostě. S motorkou nic nebylo. Bylo to spíše o mém jezdeckém stylu," podotkl zklamaný König, který z Francie odjížděl bez bodu.

Foto: Václav Duška Jr

Český motocyklista Oliver König ve Francii nepotvrdil dobré výsledky z domácího závodu.

Článek

V neděli přišel jediný světlý okamžik víkendu. König ve warm upu předvedl 14. nejrychlejší čas. Jenže pro druhý závod měl velice složitou výchozí pozici, když startoval až za první třicítkou. „Jelo se mi lépe než v sobotu. Na motorce jsem měl lepší pocit. Pohyboval jsem se kolem dvacátého místa ve skupince, která bojovala o čtrnáctou příčku. Bohužel jsem se tam nebyl schopný prosadit," popisoval König.

Z výsledků byl zklamaný, zvláště když jeho stroj neměl žádný problém. Bylo znát, že Königův jezdecký styl moc nevyhovoval specifikám francouzského okruhu. „Ke konci závodu jsem začal ztrácet. Zavíral se mi předek a nebyl jsem schopný udržet rychlou stopu. Původně jsme si mysleli, že to bylo technikou, ale nebylo to tak," přiznal König, který na závodech v Mostě dokázal vybojovat stupně vítězů.

Českého jezdce limitovaly také zdravotní problémy. „Po loňském pádu jsem měl zlomenou pánev, kvůli tomu mě občas trápí potíže se zády. O víkendu se to ozvalo více než jsem čekal, bolesti mi vystřelovaly do zad a nohou. Musím se dát dohromady před dalšími závody a pořešit to fyzioterapií," doplnil König, kterého čeká příští závod v Barceloně 17. září.

Reklama