Hlavní obsah

Republikovým šampionem ve freestyle motokrosu je Filip Podmol

Benešov

Mistrem České republiky ve freestyle motokrosu se stal Filip Podmol. V jediném závodě, který byl součástí akce Rock'n'ride v Benešově u Prahy, porazil i svého staršího a zkušenějšího bratra Libora a získat první titul v kariéře. Třetí skončil Josef Aron.

Foto: Tomáš Karlík (BARTH)

Mistrem České republiky ve freestyle motokrosu se stal Filip Podmol. (ilustrační foto)

Článek

"To, že jsem porazil bratra, mě tolik nepřekvapilo. Libor se v minulém roce věnoval převážně Dakaru, já jel freestyle motokros naplno," uvedl Filip Podmol, jehož sourozenec se letos poprvé představil na legendární rallye.

Filip Podmol si připsal finálovou výhru i přes zdravotní problémy. Při jednom z triků "Seat Grab Superman" si totiž vykloubil rameno. "Provedl jsem ho podle lidí asi nejvíce, co kdy viděli. Jen mi motorka uletěla o trochu víc, než jsem čekal a při jejím chytání jsem si vyhodil rameno. Dopad byl pak velmi bolestivý," přiznal Podmol.

Rameno si ale sám hned po dopadu nahodil. "Jakmile jsem s motorkou zabrzdil, sesedl jsem a zatáhl rukama za špičky bot a šel pokračovat v jízdě. Bál jsem se, jestli mi rameno v jízdě zase nevypadne. Nestalo se tak," oddechl si. Filip Podmol získal 132 bodů, jeho bratr o 15 méně.

Oproti původním plánům se závodu nakonec nezúčastnil Petr Pilát.

Reklama

Související témata: