Hlavní obsah

Hanika bude po konci v MS jezdit juniorský světový šampionát

Motocyklový jezdec Karel Hanika po předčasném konci angažmá v mistrovství světa bude závodit v juniorském světovém šampionátu CEV za německý tým Freudenberg. Vrací se tak na motocykl KTM a do týmu, v jehož barvách se před třemi lety stal mistrem Evropy ve třídě Moto3 a absolvoval s ním i závody v německém seriálu IDM.

Foto: AMK Brno circuit JUNIOR team

Karel Hanika na archivním snímku.

Článek

"Může to vypadat jako krok zpět, ale je to to, co teď potřebuji. Myslím si, že je to lepší, než jezdit dvacátý nebo pětadvacátý a pokaždé riskovat zadek," uvedl Hanika na instagramu.

Dvacetiletý jezdec má za sebou nevydařený vstup do sezony MS, v němž si nedokázal zvyknout na stroj Mahindra, ani jednou nebodoval a tým Platinum Bay Real Estate jej po sedmi závodech propustil ze svých služeb.

"Budu teď jezdit na stejné trati, kde jsem se před třemi lety stal mistrem Evropy. Kvalita šampionátu CEV je téměř stejná jako mistrovství světa, takže to nebude nic jednoduchého," dodal Hanika, jenž se ve staronovém týmu představí na začátku července v Albacete. Ve Španělsku se pojede pátý závod osmidílného seriálu.

Reklama

Související témata: